September 2023
April 2023

Liefde in tijden van ontkenning

Liefde, het mooiste wat er bestaat maar ook het pijnlijkste. Liefde maakt van ons een ander mens, we fleuren op, we zien alles door een roze bril maar de keerzijde van liefde is de hechting die we hiermee aangaan naar de ander. Door liefde raken we verslaafd aan de ander persoon en zonder die persoon kunnen we niet meer leven, onze wereld zou als het ware instorten. Waarom? Omdat we afhankelijk geworden zijn van de liefde van hem of haar. We kunnen niet zonder deze liefde functioneren waardoor, als er een einde aan komt, je in een diep dal terecht kan komen. Liefdesverdriet, de keerzijde van liefde. Het is daarom steeds belangrijk wanneer je iemand graag ziet je niet afhankelijk wordt van zijn haar liefde. Leer te functioneren ook zonder deze liefde. We hebben als mens geen binding nodig maar VERbinding. Het is de verbinding die ons onafhankelijk maakt van anderen daar waar binding zorgt voor de afhankelijkheid. Leer de verbinding met jezelf aan te gaan om nadien de verbinding met anderen te delen. Naast de afhankelijkheid in liefde hebben we ook mensen die liefde voelen voor iemand maar deze ten alle tijden ontkennen met alle mogelijke valkuilen.

Lees meer »
Maart 2023

De ultieme liefdesbron

Het tegenkomen an je tweelingziel zet je op een roze wolk. Je komt de partner tegen waar je al zo lang naar op zoek bent en plots gaan alle emoties in jezelf een eigen leven gaan leiden en gaan zelfs jouw acties en gedachten overnemen. Ok, ok, als je verliefd bent is dat meestal wel zo ;-) maar toch,... Het probleem is dat vele mensen door een roze bril heen kijken als ze iemand tegenkomen waar ze zo graag hun leven mee willen delen. Mensen kunnen enkel nog maar gelukkig zijn als ze "samen" zijn want alleen? Neen, dan kan je niet gelukkig zijn. 

Lees meer »

Jouw emoties weerkaatsen

Tijdens de reis in ons tweelingzielenproces weerspiegelen we regelmatig onze emoties op onze wederhelft. Ja, ook jij en ook al denk je van niet. Wees eerlijk naar jezelf toe, we doen het allemaal want op een gegeven moment zijn we boos omdat onze wederhelft niet meegroeit of niet doet wat we van hem of haar verlangen. Maar ben je niet eerder boos op jezelf? Boos omdat je het gedrag van je wederhelft steeds toelaat? Denk daar eens goed over na. Wanneer een gedrag plaatsvind is daar altijd een reden voor en die reden daar ben jij het antwoord op. Neen, ik zeg niet dat het goed is wat je wederhelft doet maar het wordt onbewust wel gevoed uit jouw angst, uit jouw ego. Angst dat hij of zij je verlaat en nooit meer weerkomt, het ego dat vertelt dat zijn of haar liefde niet echt is, hij weerkaatst enkel wat jouw ego je doet geloven en dat is via versa.

Lees meer »
Februari 2023

Onvoorwaardelijke liefde

Tweelingzielen zijn elkaars spiegel dat wat een samensmelting in dit leven moeilijk maakt als zij niet helen naar wie ze werkelijk zijn. Ze raken elkaars pijnpunten voortdurend aan waardoor ze ook steeds met zichzelf geconfronteerd worden. Wat is er moeilijker dan steeds met je eigen schaduwzijden geconfronteerd te worden? 

Lees meer »
Februari 2023

Het aantrekken & afstoten

De aantrek en afstoot dynamiek is een gekend proces in het Tweelingzielenproces. Iedere connectie krijgt hiermee te maken echter afhankelijk van jullie connectie kan dit anders verlopen. Elke keer weer worden we getriggerd door onze andere helft en tasten we de grenzen af of toch vooral de runner zal dit doen. De chaser zal makkelijker over zijn of haar grenzen laten heen gaan aangezien deze reeds een spirituele maturiteit heeft tegenover de runner. Deze dient in principe de "slimste" van beide helften te spelen maar niets is minder waar want ook de chaser zal zich laten leiden door het ego.

Lees meer »

De universele liefde

Geen idee waarom maar filmpjes inspreken over Tweelingzielen gaat moeilijk dus dan maar even schrijven. Ik denk dat ik zoveel wil vertellen dat ik alles door elkaar sla.

Lees meer »
Oktober 2022

De Tweelingziel, een geschenk of een vloek?

Wanneer je spirituele websites afgaat dan kom je regelmatig het begrip tweelingziel of tweelingvlam tegen en overal kom je wel een andere uitleg tegen. Wat voor jou waarheid is vooral hetgeen wat jij voelt doch zijn er enkele belangrijke patronen in deze reis. Wanneer de woelige periode eraan komt en wanneer ze maar niet lijkt te stoppen dan komt de vraag wel eens naar boven "is dit een geschenk of is het een vloek"? Het is misschien wel een beetje van beiden.Jouw tweelingziel tegenkomen, en ja iedereen heeft een Tweelingziel echter komt niet iedereen ze tegen, is een proces dat jou volledig zal veranderen. Hoelang het duurt vooral eer je volledig ontwaakt/ verlicht bent hangt van jezelf af. De stappen die jij onderneemt en je lessen die je te leren hebt. Het feit dat jouw tweelingziel altijd bij je is kan soms vermoeiend zijn. Neem dan ook voldoende afstand. Het is niet omdat dit een energetische connectie is dat je ook steeds moet openstaan voor deze energie. Laat soms ook toe dat jouw energie enkel van jou is en neem rust. 

Lees meer »
Oktober 2022

Toeval of niet?

De vraag die naar boven komt "bestaat toeval of niet"? Hoewel ik van deze post een algemene post kon maken zet ik ze hier in de Tweelingzielenrubriek. Waarom? Wel, omdat het allemaal aan elkaar hangt wat betreft het Tweelingzielengedoe ;-). Voor mij bestaat toeval niet en als je je bewust wordt van de zaken die op je pad komen en wanneer ze op je pad komen dan zal ook jij dit begrijpen. Laten we even kijken naar mijn rode leidraad in heel dit proces.

Lees meer »
September 2022

Tweelingzielengesprek 28 september

Wanneer je zo sterk staat als de wortels van ee boom dan weet je dat je een kracht hebt vergaard die ontembaar is tegenover hoe jeje hiervoor voelde. Ik voel hoe mijn aarding steeds meer en meer in balans komt. Het voelen van die aarding geeft me kracht en geeft me energie om stappen te zetten. De klok tikt, de klok toont aan dat het tijd is. Ik beeld me in wat mijn doel is, waar mijn weg me naartoe leid. Ik bekijk mijn droomleven, ik droom van zoveel maar ik droom vooral van wat er in mijn hart zit. 

Lees meer »