Dagboodschap 8 oktober 2022

Gepubliceerd op 8 oktober 2022 om 08:48

Morgen 9 oktober om 22.54u is het Volle maan in Ram en dat zal je geweten hebben. Ram is een heel vurig teken maar ergens misschien ook wel een koppig teken met soms een tikkeltje controle. Toch is voor dit teken heel eenvoudig want hij denkt niet na over anderen hij gaat zijn eigen weg. Hierdoor kan ram zelf wat egoïstisch overkomen. Ram stort zich in avontuur en dat kan soms misschien wel iets te ondoordacht gebeuren. Toch is het actief en vurig teken dat ons naar ons idealen duwt. De vraag is echter wel: Maakt hij de zaken ook af? Hij begint ergens aan maar daar stopt het dan ook ergens zowaar in het midden. Ach ja, ram gaat graag zijn eigen weg. Dus beware (op zijn Engels) of deze energie als jij ram-energie in je horoscoop hebt. 

 

Weetje: Om jouw horoscoop helemaal te weten dien je niet alleen rekening te houden met je zonneteken maar ook met je ascendant en maanteken. uiteraard komt er nog meer bij kijken zoals jouw huizen in je horoscoop maar deze geven je reeds een mooie kijk op jouw karakter en wie jij bent. 

 

 

Dan de boodschap voor vandaag voor onze Tweelingzielen:

 

Controle is aan het helen. We zien dat de tweelingzielen die elkaar al een tijd geleden hebben ontmoet meer gaan loslaten en meer gaan helen van wat er tussen hen gebeurd is maar ook in hun leven en vorige levens met anderen. Het is pas als je die controle loslaat dat je ook voorwaarts kan gaan want controle houdt je klein en hierdoor blijf je in je "comfortzone" steken. Je durft hierdoor je grenzen niet te verleggen of ze niet te plaatsen naar anderen toe zodat je telkens jouw grens weer laat overschrijden. Het is nodig om af en toe eens egoïstisch te zijn en aan jezelf te denken. Wat op dat moment nodig is daar kies je voor. Wil je een voorbeeld?

 

Wel, normaal had ik afgesproken met iemand die ik een tijdje terug via Facebook heb leren kennen. Deze persoon komt uit Engeland. Nu, in het begin liep het contact vlot maar na enkele weken had ik al het gevoel "deze persoon wilt meer" terwijl ik gewoon nieuwe vriendschappen wil aangaan en we zien wel daarna hoe of wat. Ligt het aan mij of ligt het aan de mannen? Ze overschrijden al heel snel de grens en misschien ben ik achterdochtig omdat ik het al teveel heb meegemaakt maar telkens denk ik, komaan geef die persoon een kans, als ik dan berichten krijg dat hij me wilt vastnemen of mijn armen rondom mij slaan, tja dan heb ik al zoiets van: ik ken je niet eens?! Akkoord er is niets mis met een knuffel en ook van een wildvreemde maar je merkt wel de manier hoe je begint te spreken dat er toch ook iets anders achter verstopt zit.

 

Weliswaar ook tijdens een eerste telefoongesprek begon hij al te spreken dat ie wel terughoudend en verlegen is maar dat hij wel graag hand in hand loopt en dan met seks... Ja, ok, ik ken je niet maar je legt me wel uit dat je zelf nooit avances zou maken omdat je terughoudend bent, hmmm? Ok, ja ik spreek wel mee maar ergens denk ik wel van huh? Komaan is dat echt nodig? Pas op, ik ben geen preuts persoon maar waarom moet seks altijd bij de eerste gesprekken voorkomen? Omdat ik het gevoel had dat die persoon meer wilt in de vorm van een relatie heb ik hem ook duidelijk gemaakt dat ik daar niet naar op zoek ben. Dat begreep hij ook wel maar dan staan mijn stekels wel al uit ;-) Mijn grenzen zijn bewaakt.

 

Resultaat: bij mij koelt het al een beetje af dat contact. Maak ik me druk om niks? Misschien, maar toch. ik heb een hekel aan zaken die niet rustig aan kunnen gebeuren maar langs de andere kant is dat voor mij wel een les want als het omgekeerd zou zijn dan wil je ook niets liever dan die persoon vastnemen en knuffelen. De les om zaken rustig aan te doen en niet holderdebolder maar doen wat je gevoel je ingeeft want ook daar mogen we over nadenken en afwachten. Net zoals te traag gaan is te snel gaan ook not done. Goed,  ik heb de persoon met een smoesje, ja I know niet mooi! gezegd dat ik niet kon dit weekend. Ik koos voor mezelf. Ik ken mezelf, nieuwe mensen leren kennen is volgens mijn hoofd nodig maar uiteindelijk heb ik zoiets van, nah, laat maar! Maar de echte en grootste reden is dat ik ben momenteel echt wel met een grote kuis bezig in mijn huis en zolang ik die energie heb wil ik ze ook vasthouden want het is lang geleden dat ik ze had. Gisteren was ik fier op mezelf met wat ik gedaan heb! Ik heb namelijk mijn wc helemaal beplakt! ➡️➡️➡️

 

Deze zomer hebben we gipsplaten tegen de wand gezet maar dit was nog niet afgewerkt en dit heb ik uiteindelijk zelf gedaan dan laten doen en fier dat ik was! Ik besteed mijn tijd nuttig met het opruimen van oude ballast. Want hoe meer ballast je opruimt, ook visueel rondom jou, hoe meer je rust krijgt in je hoofd en jezelf. Ga dat dus snel ook maar doen ;-). De bomen laten hun ballast (lees blaadjes) ook los voor hun winterslaap zodanig dat ze in de lente weer heelmeel fris aan een nieuw seizoen mogen beginnen. Zo gaat de cyclus van het leven ook voor ons al zijn we daar niet van bewust.

 

 

Okey, sorry! terug naar de boodschap!

Heling betekent niet dat jij de pijn niet meer toestaat maar het betekent wel dat je de pijn niet meer laat overheersen. Je laat de pijn een plekje innemen in je levenspad, je laat het daar ook en neemt de lessen mee naar een volgende levensles zodat je steeds weer mag groeien want ook pijn doet jou groeien. Misschien zelfs nog meer dan als het allemaal makkelijk zou gaan. Want wat jou het meeste naar beneden haalt dat blijft het meeste ook in je geheugen zitten. Je neemt het niet mee naar volgende situatie en/of relaties. Pas dan zal jouw les ook geleerd zijn hoewel ze nog eens op je pad kan komen. Patronen kunnen zich steeds herhalen en hoe je daarmee omgaat is jouw keuze. 

 

The hanged man: zaken in een ander perspectief bekijken. Wat is goed en wat is fout? Hoe heb ik gereageerd? En hoe kan ik mijn reactie verbeteren? Durf de dingen anders te bekijken. Doe wat jij goed voelt en volg niet de hele menigte. Het is omdat we zaken soms niet anders durven bekijken dat we niet durven om die grenzen los te laten of net te bewaken. Sluit jezelf af voor negatieve energie want als jij makkelijk de energie van andere overneemt dan neem je ook hun emotie over. Hoe dan? Wel als een persoon kwaad tegen je is en je schermt je niet af dan ga je automatisch zelf terug reageren in kwaadheid maar het is net als jij kalm blijft in die situatie dat je al deels in je kracht staat. Dat is niet makkelijk en oefening baart kunst ;-) Daar moet je aan werken. Nu ja, moet... niets moet hé ;-)

 

Toch geef ik nog deze mee als slot: 

Geluk is een mooi gegeven maar dat geluk maak je zelf. Wat voor jou geluk is hoeft niet hetzelfde te zijn voor mij. Wees dankbaar met wat jou gelukkig maakt hoe klein dat ook is. Vandaag mocht ik Spirit bedanken omdat ik vroeg wakker ben geworden en niet moe was. Dat ik energie heb om zaken op te ruimen in mijn huis. Dat was zolang geleden. Dat is mijn geluk voor vandaag. Bedankt het universum, God, spirit,... wie jij maar wenst aan te spreken. Laat overvloed je pad opkomen door open te staan voor geluk.

 

Pas wel steeds op met mensen die je geluk benijden want mensen vinden het niet altijd fijn als het goed met je gaat. Ze zijn makkelijk jaloers. Vertel dus niet teveel en hou zaken voor jezelf want niet iedereen heft nood om je hele verhaal te weten. Laat rechtvaardigheid zegevieren en laat ze niet over je heen lopen.

 

Liefs,

Jessica

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.