De Tweelingziel, een geschenk of een vloek?

Gepubliceerd op 6 oktober 2022 om 06:22

Wanneer je spirituele websites afgaat dan kom je regelmatig het begrip tweelingziel of tweelingvlam tegen en overal kom je wel een andere uitleg tegen. Wat voor jou waarheid is vooral hetgeen wat jij voelt doch zijn er enkele belangrijke patronen in deze reis. Wanneer de woelige periode eraan komt en wanneer ze maar niet lijkt te stoppen dan komt de vraag wel eens naar boven "is dit een geschenk of is het een vloek"? Het is misschien wel een beetje van beiden.

Jouw tweelingziel tegenkomen, en ja iedereen heeft een Tweelingziel echter komt niet iedereen ze tegen, is een proces dat jou volledig zal veranderen. Hoelang het duurt vooral eer je volledig ontwaakt/ verlicht bent hangt van jezelf af. De stappen die jij onderneemt en je lessen die je te leren hebt. Het feit dat jouw tweelingziel altijd bij je is kan soms vermoeiend zijn. Neem dan ook voldoende afstand. Het is niet omdat dit een energetische connectie is dat je ook steeds moet openstaan voor deze energie. Laat soms ook toe dat jouw energie enkel van jou is en neem rust. 

 

Veelal denken we dat deze "liefde" te vergelijken is met de liefde die we hier op aarde kennen maar zielen die echt diep in deze connectie zitten weten dat een tweelingziel verre van een romantische liefde is. Neen, jouw tweelingziel weerspiegelt de liefde (en zoveel meer) van jezelf, het is een spirituele liefde die indien "geheeld" ook een romantische liefde kan worden. Hoewel tweelingzielen altijd aan zichzelf zullen moeten werken als zij deze liefde willen laten werken in dit aardse bestaan. Dat maakt het ook allemaal ingewikkeld maar tevens een fijne reis, nu ja, fijn... in het begin waarschijnlijk niet want je begrijpt niet wat er met je gebeurd maar na een tijd zal je dat best begrijpen en zal je stappen ondernemen die je anders niet zou nemen want jij wilt terug naar je eigen IK, jou eigen zijn. Wie jij in werkelijkheid bent. Romantiseer en idealiseer het tweelingzielenproces niet. Het zal je op het einde gelukkig maken en je doen begrijpen waar het in essentie om gaat maar geef toe dat het een rollercoaster aan emoties is wanneer beiden zielen elkaar ontmoeten. 

 

Is het echt verliefdheid? Neen, het is niet te vergelijken met een verliefdheid zoals je ze kent. Wanneer je elkaar ontmoet dan weet je het gewoon en daar komt niet de verliefdheid aan te pas die je anders zou ervaren. Het is moeilijk uit te leggen als je dit zelf niet hebt ervaren. Zou ik soms wensen dat het anders was? Dat ik gewoon iemand tegenkwam, relatie, huisje, tuintje, boompje? Ja, zeker wel. Ik ben soms wel stiekem een beetje jaloers op mijn Tweelingziel dat hij dit wel kan en ik niet. Hij heeft na onze relatie twee andere relaties gehad. Eentje waar hij momenteel inzit en ik? tja, niet dat er geen mannen op mijn pad komen, verre van maar helaas mag het van mijn kant niet zijn. Wil dat zeggen dat ik me niet openstel voor andere liefde? Zeker wel! Maar het mag gewoon niet zijn. Nu, dit patroon is niet zo vreemd want dit was net hetzelfde als voor ik hem had ontmoet. Langs de andere kant is het single leven ook wel fijn maar ik geef toe de genegenheid soms wel eens te missen of... goeie seks ;-) En daar is niets mis mee zolang het je leven niet overheerst. 

 

Doorheen de jaren heb ik regelmatig gedacht: waarom ik? Waarom hij? Had ik het anders willen zien? Zeker weten en toch ben ik ook zeer dankbaar dat ik hem ben tegengekomen. Door deze reis ben ik meer op het spirituele pad gekomen en heb ik My Soul My Mission opgericht. Ik hou ervan mensen te coachen en hen spiritueel advies te geven of kaarten te leggen. Ik ben nu ook bezig met mijn grote transformatie (kan je volgen in blog - mijn reis). Ik hoop nadat dit is afgerond hier echt mijn hoofdberoep van te maken. Mezelf te ontplooien, voldoening te halen uit mijn job want dat is waarom ik hier als lichtwerker op aarde ben gekomen. Mensen helpen en niet een ganse dag achter een computerscherm zitten, 8uur per dag om dan nadien leeggezogen naar huis te gaan. Er is toch meer in het leven dan dit?

 

Op een dag, wanneer samen geheeld zijn, vertrouw ik erop dat we de weg naar elkaar terugvinden maar tot die tijd blijven we elk ons eigen pad lopen. Een geschenk of een vloek? In elk verhaal zit een positieve maar ook een negatief kantje en zo ook hier in dit tweelingzielenproces. Maar haal het positieve uit elk moment en bekijk waar het op je pad werd gezet. Zie de spiegel dat voor je staat. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.