Het aantrekken & afstoten

Gepubliceerd op 28 februari 2023 om 10:13

De aantrek en afstoot dynamiek is een gekend proces in het Tweelingzielenproces. Iedere connectie krijgt hiermee te maken echter afhankelijk van jullie connectie kan dit anders verlopen. Elke keer weer worden we getriggerd door onze andere helft en tasten we de grenzen af of toch vooral de runner zal dit doen. De chaser zal makkelijker over zijn of haar grenzen laten heen gaan aangezien deze reeds een spirituele maturiteit heeft tegenover de runner. Deze dient in principe de "slimste" van beide helften te spelen maar niets is minder waar want ook de chaser zal zich laten leiden door het ego.

 

In deze fase kan men ook veel lustgevoelens ervaren. Een fysieke relatie kan zeker ontstaan al hoeft dat niet persé. Een fysieke relatie waarbij lust de bovenhand neemt en waarbij je geraakt wordt tot in het diepste van je zijn totdat het ego de bovenhand neemt en de runner de chaser stilaan zal gaan afstoten.

 

Het is een complex gegeven en hoewel beide zielen hetzelfde ervaren gaan ze er totaal anders mee om. Het doel is om te leren dat de runner niet steeds  zomaar de chaser dient af te stoten en weer aan te trekken wanneer deze hier even nood aan heeft en toch... De chaser voelt de innige band zo hard dat hij of zij niet makkelijk neen kan zeggen tegen de andere helft en daar maakt de runner graag gebruik van. Hierbij test deze ook zijn gevoelens maar vooral de gevoelens van de andere. Tot waar kan ik gaan? Wat zal de chaser allemaal doen voor mij want deze ziet mij toch graag? 

 

Het zoeken naar bevestiging is een reden om dit gedrag in stand te houden daar waar geen bevestiging nodig is wanneer we vanuit ons hart leven. We weten, we voelen. Het ego heeft bevestiging nodig, het moet zichtbaar zijn. De runner zal hier een hele egoïstische rol inspelen maar ook de de chaser dient op te letten dat deze zijn ego niet op de ander weerkaatst. De chaser dient ook bewust te worden van zijn of haar eigen gebreken want niet enkel de runner dient te helen of groeien naar. Dit proces is voor beide zielen van toepassing: Leren voelen vanuit het hart en deze liefde aangaan vanuit het hart in plaats van het ego.

 

De chaser zal dit gedrag ook voornamelijk toelaten doordat deze angst heeft om de andere helft te verliezen en hierdoor hou je het gedrag zelf in stand maar als chaser ga jij dit weerkaatsen op jouw wederhelft want hij dient te veranderen maar dat de chaser zijn grenzen duidelijk dient aan te geven vergeten we.

 

Achter het masker van de runner schuilt een kwetsbaar persoon die veelal nooit zijn of haar emoties leren uiten. Daarom is het ook heel moeilijk om deze connectie te begrijpen voor hun want zij kennen dit niet.

 

De triggers die door dit proces op je pad komen is voor beide zielen belangrijk om verder te kijken dat wat je ziet maar enkel de chaser kan dit voor zichzelf en hoeft de runner hier niet. Doe je dat niet dan voedt je automatisch jullie beiden ego en blijf je dit proces in stand houden. jij als chaser wordt afhankelijk van je runner en deze zal hier maar al te graag op inspelen totdat de leegte opgevuld is en jij weer kan afstoten.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.