Jouw emoties weerkaatsen

Gepubliceerd op 4 maart 2023 om 09:58

Tijdens de reis in ons tweelingzielenproces weerspiegelen we regelmatig onze emoties op onze wederhelft. Ja, ook jij en ook al denk je van niet. Wees eerlijk naar jezelf toe, we doen het allemaal want op een gegeven moment zijn we boos omdat onze wederhelft niet meegroeit of niet doet wat we van hem of haar verlangen. Maar ben je niet eerder boos op jezelf? Boos omdat je het gedrag van je wederhelft steeds toelaat? Denk daar eens goed over na. Wanneer een gedrag plaatsvind is daar altijd een reden voor en die reden daar ben jij het antwoord op. Neen, ik zeg niet dat het goed is wat je wederhelft doet maar het wordt onbewust wel gevoed uit jouw angst, uit jouw ego. Angst dat hij of zij je verlaat en nooit meer weerkomt, het ego dat vertelt dat zijn of haar liefde niet echt is, hij weerkaatst enkel wat jouw ego je doet geloven en dat is via versa.

 

Op een moment is het aan de chaser om hier komaf mee te maken en de angst los te laten. Angst van verlaten te worden, angst dat hij of zij niet meer terugkomt. Het is belangrijk om te gaan voelen en te vertrouwen. Belangrijk om jouw eigen leven te leiden los van je wederhelft zodat jij op tijd ook kan verder groeien en loskomen van je ego. Dat kan alleen maar als je je ook van hem of haar weerhoudt op fysiek vlak. Zoek niet steeds naar bevestiging of aandacht want het is net daarop dat de runner inspeelt. Moeilijk? Ja, maar zo moeilijk als je het voor jezelf ook maakt. Stel je grens van zijn of haar gedrag, maak dat duidelijk ZONDER jouw emoties om hem of haar af te spelen. 

 

Het is tijd zegt onze slangspirt, tijd om te helen. Slangen vervellen en ook jij mag die oude laag afpellen zodat jij krachtiger tevoorschijn komt. Het oud is gebeurd en zoals ik steeds zeg: dit is van jou want het verleden kan je niet uitwissen en dat heeft een plek nodig in je identiteit zodat jij hiermee jouw pijn kan omzetten naar ervaring en hiernaar kan leren handelen. Het zal steeds een deel van je blijven maar belangrijk is om er vrede mee te nemen want anders blijft het een zware last. Zowel voor jezelf als naar anderen toe is het belangrijk om ook gezonde grenzen te stellen; Doe je dat niet dan zal er steeds over je heen worden gelopen. Grenzen moeten er elke dag tegenover iedereen gesteld worden en ook tegenover jezelf. Dat betekent niet dat je jezelf of iemand anders niet graag ziet. Want ook jij zal al eens gezegd hebben? je doet dit niet dus zie je me niet graag! Dus omdat een persoon niet het water mee inspringt om jou te redden ziet die persoon je niet graag? Neen toch? Misschien is die persoon bang van water of kan hij of zij gewoonweg niet zwemmen, zoveel mogelijk redenen. En wees gerust dat die persoon zelf ook met schuldgevoel zal zitten dat die jou niet achterna is gesprongen. 

 

Pas wanneer je die visie doorbreekt zal jij weer gelukkig worden of althans gelukken staan in het leven. Je zal meer positive karma naar je toe trekken waardoor je ook meer naar je eigen visie en levenspad kan groeien en wierook de vruchten van kan plukken. Wie klein wilt blijven zal nooit de kans krijgen om te exploreren en de wijde wereld in te trekken. 

 

Wij als mens kijken steeds naar wat we niet hebben. We zijn vertroebeld door ons ego maar wat we wel hebben dat koesteren we niet of althans niet genoeg. Neem jij tijd genoeg van een klein gelukje elke dag? Sta stil bij de kleine en simpelste dingen in je leven want ook dat is belangrijk en je houvast naar groei. Pas wanneer je dat beseft kan je in actie treden en wanneer er actie is dan kan jij pas zaken verwezenlijken. Dat wilt niet zeggen dat er momenten van rust nodig zijn want in die momenten kan je antwoorden vinden en begrijpen waarom je iets deed of misschien net niet deed. Het is nodig om soms onze gedachten even kunnen uit te zetten en de batterijen op te laden. Elke keer opnieuw zal jij een stukje groen en sterker worden en de kracht in jezelf zien en voelen. Wanneer jij dit ervaart zal jouw wederhelft dit automatisch ook ervaren want jullie blijven energetisch verbonden. Dat betekent ook dat hij of zij via deze energie ook steeds naar voren wordt geduwd om in actie te schieten. MAAR! Jij schiet in actie omdat je dat zelf wilt, niet omdat jouw wederhelft zou groeien en naar je toe zou komen. We kunnen allemaal alleen groeien daar hebben we NIEMAND voor nodig want dat maakt je enkel en alleen AFHANKELIJK en waneer die persoon er dan niet meer is dan ben je weer dat kleine dopje en voel je je weer klein en zielig want jij bent afhankelijk van de energie van anderen om te groeien. Ja, mensen mogen je pad opkomen en je helpen maar er is een verschil tussen onhankelijke steun en afhankelijke steun. Neem dat goed in jou op. Wanneer je enkel kan groeien door anderen toe te laten ben je afhankelijk van hun inzichten en antwoorden en ben je niet in staat om zelf een eigen visie te creëren.

 

Het is een doolhof naar het zoeken van... Dat kost energie, tijd en vooral geduld maar geniet van alles wat er hierdoor op je pad komt en voel wat dit met jou doet want dat doen we vel te weinig. Wat heeft jouw tweelingzielenproces je tot nu toe bijgebracht? Diep vanbinnen, ook al ben jij misschien kwaad en verdrietig, weet je dat er ook positieve dingen waren aan dit proces voor jou en dat is hetgeen dat je dient te gebruiken om je pad verder te zetten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.