April 2022

Horoscoop - Huis 1

Astrologie - Horoscoop

Als je je horoscoop gaat ontleden dan komen we in aanraking met het huizensysteem. In totaal heb je 12 huizen waarbij er sterrebeelden en planeten instaan afhankelijk van waar, wanneer en hoelaat je geboren bent. Het is dus heel belangrijk om deze informatie te weten alvorens je je horoscoop laat nakijken want alles kan op één seconde na anders staan in je horoscoop.

We beginnen met het eerste huis dat tevens je ascendant. De ascendant is het teken dat recht tegenover je zonneteken (je gekende sterrebeeld) staat in je horoscoop.

 

Lees meer »
April 2022

De helende werking van muziek

Die positieve vibe wanneer je de radio wat luider zet, voel jij dit ook? Je gaat automatisch mee op het ritme van het liedje. Plots voel jij je stukken beter. Muziek bestaat al eeuwen en door de eeuwen heen heeft muziek ook een plaats in onze samenleving veroverd. Overal waar je gaat staat er wel muziek op. Hetzij in de supermarkt, hetzij op café of gewoon een muzikant in de kleine straatjes van het centrum. Naast muziek dat de mens maakt kan je ook genieten van muziek die de natuur met zich meebrengt. Bij het opkomen van de zon beginnen de vogels te fluiten, de krekels te krekelen, bijen te zoemen. Heerlijk is dat op een vroege lenteochtend. Het geeft een extra boost aan je dag.

Lees meer »
November 2021

Grenzen stellen - Familie

Grenzen stellen is niet altijd even vanzelfsprekend. Sommigen kunnen het heel goed, anderen heel slecht. Bij de ene persoon kan je makkelijker je grens leggen als bij de ander. Waarom? Tja, waarom? Iedereen heeft een andere energie en die energie heeft invloed op jou. Mensen die meer in balans zijn zullen ook makkelijker “neen” kunnen zeggen. Hoe ga jij met je grenzen om?

Lees meer »
Augustus 2021

Gedachten neerpennen

Het neerpennen van je gevoel helpt je om bepaalde zaken te verwerken, te begrijpen en dieper in jezelf het antwoord te vinden waar je naar zoekt.

Lees meer »
Juli 2021

Innerlijke kind - Jezelf zoeken

Als mens zoeken we op een bepaald moment naar een betere versie van onszelf. Soms zijn we ons daarvan bewust, soms weer niet. De weg naar de nieuwe ik is voor de ene een korte weg, de andere een lange en voor de laatste stopt de zoektocht nooit. Hoe we hiermee omgaan is voor iedereen anders. Het kan een leuke zoektocht zijn al dan  niet een lijdensweg. Niet weten welke weg in te slaan, uit je comfortzone moeten treden en nog zoveel meer.

 

Lees meer »
Juni 2021

Emotie bepalen je acties

Iedereen voelt emoties. Het is soms zo voelbaar dat de emotie ons volledig in haar macht heeft. Het ego doet er een schepje bovenop, die voedt deze emotie er nog eens een stukje bij. Het kan soms zo erg zijn dat het je hele dag of moment inpalmt en dat je daar als een zielig stukje ellende weg zit te kwijnen. 

Lees meer »
Mei 2021

De strijd tussen ego & hart

Het ego en hart dragen we allemaal mee. Het is ons leerproces om deze beiden in balans te laten samenwerken. Onze huidige samenleving vraagt ons om vooral vanuit ego te gaan handelen, waardoor ons hart op de achtergrond komt te staan. We sluiten ons af voor ons gevoelsleven. Het ego, ons hoofd, wilt ons klein en veilig houden. Het wilt ons dingen laten geloven die niet werkelijk waar zijn opdat jij niet uit je comfortzone zou treden. Het wilt jou veilig en beschermd houden, zonder dat jij je hiervan bewust bent houdt het je persoonlijke groei tegen.  Het hart leert ons net het tegenovergestelde, dat we mogen vertrouwen op ons gevoel en wat jouw intuïtie je influistert. Daar waar het ego tastbare bewijzen wilt hebben om zeker te zijn dat dit de juiste beslissing is of je niet enkel maar afgaat op wat je ziet,  leert je hart je om achter hetgeen te kijken wat je waarneemt en om te vertrouwen dat jij een keuze kan maken zonder tastbaar gegeven 

 

Lees meer »

Een sprong naar het onbekende blijft soms moeilijk

Voel jij die drang ook wel eens? Zo poef, opeens is dat gevoel daar? Jouw hart dat begint te bonken en je voelt die energie in je opkomen. Je Ziel schreeuwt om vrijheid, echter, je weet niet hoe te beginnen... Wat moet ik doen? Hoe moet ik het doen? Wat als ik faal? Vele vragen ploppen door ons hoofd en een antwoord komt er maar niet. Lees mijn verhaal over de moeilijke momenten die ik sinds geruime tijd ervaar en steeds moeilijker worden.

 

Lees meer »

Spirit gaf me tekens, ik negeerde ze - Deel 3

In dit laatste deel zal je de uitkomst van het verhaal te lezen krijgen. Dit is denk ik zelfs het heftigste deel van allemaal. Waarom luisterde ik niet naar Spirit? Wel gewoon omdat het paard zelf ons een heel goed gevoel gaf. Ze was lief, braaf, niet te voorwaarts (niet te snel) en vooral mijn dochter was er weg van. Mijn dochter is een beetje mijn barometer als ik het zelf niet goed weet.  Tja, dan begint het heel moeilijk te worden om waarheid te doorzien. 
Lees deel 1 en 2!

 

Lees meer »

Spirit gaf me tekens, ik negeerde ze - Deel 1

Spirit zet mensen en/of situaties op je pad zodat je leert om te gaan en je bewust te worden van je eigen gevoel en intuïtie. De vraag is echter of je hier bewust van bent? Graag deel ik hieronder mijn eigen, net gebeurde, situatie waarbij ik verschillende keren een teken kreeg maar er niet echt aandacht aan schonk. 
Dit had een serieus gevolg gehad, maar gelukkig stak Spirit er net op tijd een stokje voor.

 

Lees meer »