Een onverwachte reactie

Gepubliceerd op 16 februari 2023 om 19:28

Jouw buurvrouw is net haar partner verloren. Al heel hun leven waren ze samen en je hebt zelf ook niets anders gekend dan het gelukkige koppel veelal samen te zien. Het was een vertrouwd beeld in de straat en ook voor jou doet het vreemd dat dit beeld plots wegvalt. Je kent je buurvrouw van af en toe eens een babbeltje te doen of eens te wuiven als jullie beiden aan de deur stonden maar verder is jouw band niet dieper met haar dan dat. Zelf weet je niet goed hoe te reageren op het plots overlijden van je buurman en hoe jij nu met je buurvrouw dient om te gaan. Het is een gevoelig gesprek maar toch wil je jouw medeleven laten blijken en maak je de beslissing om jouw buurvrouw een hart onder de riem te steken.

 

Volle moed en een bloemetje bel je aan en met de meeste goede intenties wil jij je buurvrouw troosten maar dat loopt niet zoals verwacht want jouw buurvrouw reageert totaal anders dan je dacht. In plaats van jou te verwelkomen doet ze heel koeltjes tegenover jou en jouw goede intentie. De bloemen bekijkt ze zelfs niet en verder komt er geen gesprek op gang. De buurvrouw die anders wel klaarstond om een kleine babbel te doen zit nu achter haar deur verstopt en spreekt amper. Hoe ga je daarmee om?

 

Al is het voor jou misschien niet gemakkelijk omdat je zelf niet goed weet hoe te reageren op deze situatie is het belangrijk om begrip te tonen voor jouw buurvrouw. Ze is tenslotte haar levenspartner verloren en het vergt tijd om met haar nieuwe levenssituatie in het reine te komen. Achter elk gedrag zit altijd een beweegreden en het is belangrijk om de beweegreden te kennen zodat je het gedrag begrijpt maar dat is niet altijd mogelijk. Door plots veranderingen of ingrijpende veranderingen in ons leven kan een persoon volledig van slag raken en volledig het noorden kwijt zijn, het gebrek aan oriëntatie omdat je je opnieuw dient te oriënteren in een nieuwe leven. 

 

Misschien kwam je ook op een "slecht" moment waardoor je buurvrouw gewoon geen nood had aan jouw goede intentie of er zelf niet mee overweg kwam. Neem het haar niet kwalijk, ze heeft veel te verwerken en dat vergt tijd. Wil je toch laten tonen dat je er voor haar bent in momenten van nood? Steek een briefje of kaartje in de bus dat wanneer zij klaar is om een gesprek met je aan te gaan of hulp te vragen dat ze ten alle tijden welkom is. Zo kan jij gewoon rustig verder doen maar laat je wel jouw goede intentie tonen en zo weet je buurvrouw dat wanneer zij er klaar voor is jij zal klaarstaan.

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.