Seks & Verbinding

Gepubliceerd op 21 september 2023 om 14:28

Seks, het is natuurlijk, het is een behoefte die wij als mens nodig hebben. Daar waar dieren enkel "seks" hebben om zich voor te planten heeft de mens vooral seks uit behoefte, uit verlangen zich te willen verbinden met een ander persoon al dan niet van hetzelfde geslacht. Seks is in eerste instantie iets intiem, althans voor mij. De behoefte, het verlangen neemt af en toe eens de overhand waardoor we ons laten leiden net als door elke andere emotie en misschien wel eens een verbinding aangaan waar we nadien spijt van hadden.

 

Heb jij ooit eens seks gehad en dat je nadien iets had van... Aiai, waarom? Waarom heb ik het toch gedaan? Ik voel me nu nog slechter dan ervoor. In dat geval heb je je eigen laten leiden door de emotie, de situatie en niet door jouw eigen gevoel of intuïtie. Meestal laat het gevoel wel weten dat het ergens niet klopt, dat de verbinding niet goed is en toch doe je het. Hetzelfde is meestal het geval bij vreemd gaan ook zo. Je weet dat het niet goed is, maar het verlangen is zo groot dat je toch overstag gaat en dan,... Tja, dan is het te laat.

 

Is in bed duiken met eender wie van toepassing of niet? Ik zeg altijd dat iedereen dit voor zich dient uit te maken. Sommige mensen zijn gelukkig op die manier. Voor mij is het geen manier om gelukkig te zijn. Ik kan best lange tijd zonder seks. Niet dat ik geen behoefte heb aan verbinding maar seks is geen prioriteit in mijn leven. Het blijft voor mij iets intiem dat ik ook graag deel als ik mij er goed bij voel. Al heb ik niet echt een goede ervaring op dat vlak kwestie van zelfvertrouwen en dat komt ook uit mijn allereerste ervaring. Meer daarvoor later. 

Voor mij is het belangrijk dat er een bepaalde connectie is met die persoon. Dat men liefdevol naar elkaar toe is, waarmee ik niet persé bedoel dat dit romantische liefde is. Liefde kan in vele vormen waargenomen worden. Maar random voor de lust het bed induiken? Neen, dat is niet aan mij besteed. Bij het delen van deze intieme daad worden er ook energieën naar elkaar overgebracht en het is belangrijk om dat ook te beseffen dat ook seks een wisselwerking is in energie.

 

Jouw lichaam is jouw tempel en deze tempel dien je met respect te behandelen. Als jij het niet doet, dan zal de andere persoon het ook niet doen. Als je dit doet of blijft doen zal je steeds negatieve energieën aantrekken. Wees bewust met wie je toelaat in je tempel en laat niet zomaar iedereen toe in je tempel. Wees bedachtzaam. Doe het niet impulsief. Al kan dat soms wel eens gebeuren. We zijn tenslotte mens hé.. Want mogen we dan geen lust voelen? Mogen we geen verlangen hebben naar een ander persoon? Persoonlijk vind ik lust wel een negatieve weerklank hebben, maar dat is mijn gevoel en interpretatie van het woord. Misschien zie jij dat niet zo. We voelen hierdoor niet meer zuiver maar troebel waardoor we niet meer bewust een partner gaan kiezen maar eentje waarmee we gewoon even het bed gaan delen. En ja, je kan ook met een zuiver zicht een partner kiezen voor een one Night stand, maar eentje waarbij je je goed voelt nadien! Want we hebben allemaal wel eens het gevoel gehad na de daad, waarom net die persoon? ik had dat nooit mogen doen. 

 

Het is een verbinding van ziel tot ziel, van tempel tot tempel en ja, ik geef toe, ik slaag er ook niet echt in hor. Het is niet dat ik elke week met iemand anders het bed induik, verre van maar soms heb ik ook wel het gevoel van... Waarom? Waarom heb ik me niet sterker gehouden? Waarom durfde ik geen neen te zeggen? Omdat je soms de persoon niet wilt kwetsen, omdat je zelf zin hebt, omdat je bang bent om de persoon af te wijzen,... Maar dat zijn zaken die jou een belletje moeten doen rinkelen want deze geven jou nadien een slecht gevoel.

 

Zoals ik zei, seks is voor mij geen prioriteit in het leven, althans zonder partner toch niet. Bijna een jaar staan we droog ;-) en dat stoort me zeker niet. Het ontbreken van seks in mijn leven doet me niet minderwaardig voelen. Toch heb ik op dat vlak een heel groot gebrek aan zelfvertrouwen. Maar zal meer seks dit oplossen? Het spreekwoord zegt toch altijd "oefening baart kunst toch"? En ja, hoe meer je dat zal doen hoe meer zelfvertrouwen je krijgt maar heb je daarom 20 verschillende partners nodig? Neen, want net bij die ene of enkele partners ga jij meer vertrouwen krijgen omdat je weet wat er van je verwacht wordt en waar alle knopjes zijn om het zo te zeggen.

 

Zoek iemand waarbij je je veilig voelt, begrepen, beschermd, je jezelf durft te zijne n waar je geen schaamte hebt. Seks hoeft niet altijd serieus te zijn want ook tijdens de seks je af en toe wel een lachen. Durf naar jezelf te kijken, naar jouw lichaam, naar wie jij in jouw puurheid bent. Ikzelf heb geen probleem met naakt rond te lopen in huis en dergelijk maar wanneer het op seks aankomt steek ik mijn lichaam liever weg en ben ik preuts over mijn eigen lichaam, raar, ja maar waar:-p Zo zie je maar dat elke situatie anders is en je dus ook anders kan beïnvloeden. Dat komt ook omdat ik me tijdens de seks heel onzeker voel en dat heeft zo zijn redenen. Dat zal ik uitleggen in een andere post. Want uiteindelijk, met of zonder kleren, van zodra het op intimiteit aankomt ben ik gewoon iemand die als een blok verstijfd staat en altijd en teveel nadenk of ik het nu wel goed doe.

 

Liefs,

Jessica

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.