Het spirituele pad, wat is dat?

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 11:24

Spiritualiteit wordt nog regelmatig verkeerd geïnterpreteerd. Het wordt aanzien als zweverig, geloven in onbestaande dingen en gelovig zijn in God en waarschijnlijk nog zoveel meer. Maar is het dat ook? Spiritualiteit is breed en je kan het zo lang en breed maken als je zelf wilt. Moet je persé in God geloven als je spiritueel bent? Zijn er dingen die wij niet met het blote oog zien? Is spiritualiteit enkel maar zweverig? Spiritualiteit heeft voor mij althans een veel breder draagvlak dan velen denken, maar eigenlijk niet weten. Ik neem je even mee in wat spiritualiteit nu voor mij betekent.

 

Spiritualiteit hoeft niet zweverig te zijn, je hoeft niet persé in God te geloven. Het is voor mij een pad naar bewustwording en éénheid met jezelf. Bewuster te worden van je eigen emoties en gevoelens en leren luisteren naar je innerlijke stem, jouw gids die je onbewust nooit leerde te vertrouwen. Het is een pad dat nooit stilstaat en steeds in beweging is. Een pad naar liefde en eenheid, ook in de wereld, maar vooral ook bij jezelf. Het hoeft niet zweverig te zijn, het is net maar wat jij ervan maakt. Geloof ik in energieën die er niet zijn? Zeker wel! Waarom? Omdat het me al voorgevallen is dat ik schimmen heb gezien bij mensen die bij me op bezoek kwamen. Wanneer ik met de kaarten bezig ben krijg ik boodschappend door, door middel van energie en in verschillende vormen.

 

Voor mij is spiritualiteit wel anders als een Godsdient. Bij een Godsdienst heb ik het gevoel, al kan ik mis zijn, dat je zo MOET leven want God bepaalt hou jij dient te leven terwijl in het spirituele mag je je eigen pad volgen en elke mens heeft zijn eigen pad en zal de spiritualiteit op zijn manier beleven. Er is geen vast weg zoals bij een Godsdienst. Niemand zal je straffen omdat je eens niet hebt gebeden of omdat je iets doet dat eigenlijk niet mag. Een Godsdienst waar je dient te leven naar zoveel regeltjes en daar waar spiritualiteit je vrij laat. Dat betekent niet dat je geen lessen hebt te leren en als je ze niet leert dat ze niet weer op je pad komen. Zeker wel! Maar het is niet het feit van hemel en hel. Het gaat erom dat je niet hier op aarde bent, althans voor mij, om te leren en te ontdekken, te voelen en te ervaren en daar horen ook eens minder goede dingen bij. Waarom zou men enkel op aarde moeten leven om enkel God te dienen en enkel maar goed te leven? Hoe weet je wat goed is als je nooit slecht hebt gedaan? 

 

Het pad van spiritualiteit is voor mij leren om grenzen te stellen maar ook af te tasten en verder te gaan dan wat we kennen. Durven te dromen en durven te doen. Net zoals de reis die ik op een jaar tijd had gepland en voor vele tranen en grote beslissingen heeft gezorgd het voorbije jaar, maar wat ben ik blij dat ik dit hebt gedaan! Zonder het spirituele pad had ik dit waarschijnlijk niet gedaan. Soms weet je het gewoon: Alles komt goed. Het eerste deel is goed gelukt en nu hoop ik dat het tweede deel voor mij ook goed lukt. Mijn doel, mijn plan,... :-) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.