Vreemdgaan…

Gepubliceerd op 9 maart 2023 om 21:37

Waarom gaan wij vreemd? Als mens zijn wij in principe monogaam. Trouw zijn aan één persoon tegelijkertijd en toch is het voor sommigen heel moeilijk.

Waarom? Waarom hebben sommigen het moeilijk om aan de lust te weerstaan? Er zijn verschillende mogelijkheden en het is belangrijk dat jij je beweegreden kent waarom je tot die actie overgaat.

Het kan zijn dat je intimiteit mis in je eigen relatie. Het kan zijn dat je gewoon kunt op avontuur of de spanning dat het met zich meebrengt. Misschien voel jij je gewoon leeg en probeer je een bepaalde leegte op te vullen of ben je in tegenstelling tot wat je denkt toch niet samen met de juiste persoon. Er kunnen zoveel redenen zijn waarom.

Vreemdgaan is geen excuus maar k je het los van elkaar bekijken? Soms ligt het probleem bij de persoon die vreemdgaat, soms ligt het aan beiden personen in de relatie. Doch is het niet correct om jouw actie op iemand anders af te schuiven. Jij en enkel jij bent baas over je eigen acties.

Daarom is het belangrijk om te peat. Communication is key! Vergeet dat niet. als jij de drang hebt om vreemd te gaan is het belangrijk om vooral hierover met je partner te spreken. Maak het “probleem” bespreekbaar. Misschien is je partner niet bewust dat jij iets mist in jullie relatie.

Als je toch een andere bedpartner verkiest boven je eigen partner en hij of zij is daarmee akkoord is het natuurlijk geen vreemdgaan. Het kan zijn dat de ene partner meer behoefte heeft aan seks dan de andere, maar in een goede relatie kan je alles bespreekbaar maken.

Is seks belangrijk voor jou en in welke mate? Kan je goed naar jezelf kijken en jezels de vraag stellen waarom je denkt aan vreemdgaan? Heb je het gedaan en waarom? Was het in een vlaag van zwakte of dacht je er al langer over na? Heb je het aan je partner verteld of niet?

In gesprek gaan met jezelf heeft jou de beste antwoorden.

Deel jullie ervaringen in de comments ⬇️

Liefs
Jessica

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.