Waarom mensen steeds behoefte hebben aan iemand anders

Gepubliceerd op 6 maart 2023 om 21:50

Als mens zijn wij een kuddedier. We hebben graag anderen rondom ons heen en de ene mens al meer dan de andere. Daar waar de ene mens echt in stilte en rust kan vertoeven zonder aandacht van anderen daar overleeft de andere mens enkel en alleen maar door de aandacht van anderen. Hoe ben jij?  Heb je graag mensen rondom jou? Veel of weinig? 

 

Veel mensen hebben de aandacht van anderen nodig omdat ze steeds op zoek zijn naar bevestiging. Het feit dat hun ego aandacht krijgt wordt dat ego ook steeds gevoed en willen ze steeds meer. Hierdoor kunnen deze mensen eigenlijk niet meer onafhankelijk van anderen leven. Wanneer ze geen aandacht krijgen zoeken ze steeds een manier om dit wel te krijgen en dat kan zich soms wel in extreme vormen uiten. 

 

Daar waar de andere groep die aandacht niet nodig heeft en in alle stilte kan berusten en weet wat hij of zij in haar mars heeft en geen nood heeft aan de bevestiging van een ander. Dat wil niet zeggen dat deze mensen geen andere mensen op hun pad krijgen die hun af en toe zullen helpen. Tussen mensen op je pad krijgen die je helpen of steeds bevestiging zoeken bij anderen is een groot verschil. Bij dat laatste ga jij de mensen opzoeken en wil je steeds meer. De energie is niet zuiver en puur. Daar waar mensen toevallig je pad kruisen laat je de energie op een zuivere manier in je leven en haal je eruit wat op dat moment nodig is maar je hebt het niet persé nodig om te overleven. 

 

Je zal dan wel op beide manier groeien doch is er een verschil in de manier van groei want daar waar het ego gevoed wordt ben je in werkelijkheid zonder iemand anders zeer klein want je hebt niet geleerd om alleen te overleven. Daar waar je groeit door pure energie van het hart zal jij ook kunnen overleven zonder mensen in je buurt. Daarom is het belangrijk om alleen te kunnen zijn in dit leven. Alleen zijn betekent niet hetzelfde als eenzaam want je kan nog omringt zijn door duizenden mensen en toch eenzaam zijn. Diep vanbinnen zijn mensen die steeds afhankelijk zijn van de aandacht van anderen eenzaam maar dat beseffen ze niet tot ze alleen vallen want dan ontstaat er een leegte. Een leegte die niet zal ontstaan als je leert om alleen te zijn en te genieten van je eigen aandacht. Ja, jouw aandacht want ook die aandacht doet er toe en uiteindelijk is jouw aandacht en jouw mening het belangrijkste want jij weet het beste wat goed voor je is en niemand anders.

 

Hoe worden mensen soms niet van hun pad afgetrokken door anderen omdat ze zich stoer willen voordoen? Je volgt het voorbeeld van die personen ipv het jouw op dat moment en ook dat zal voor jou een levenservaring zijn. Toch kan dit een gevaarlijk fenomeen zijn want ook dit kan soms extreem worden omdat men steeds verder wil gaan.

 

Leer te vertrouwen op je eigen IK. Leer te vertrouwen op je EIGEN compagnie. Leer te vertrouwen dat jij ook ALLEEN kan groeien. Wees niet afhankelijk van anderen om dingen te bereiken in het leven. Accepteer en ontvang met open armen mensen op je pad die jou kunnen helpen om deuren te openen en wanneer hun taak ook begrijpt dat ze uit je leven zullen stappen zodat jij weer alleen verder kan. 

 

Onafhankelijk zijn van anderen is de grootste stap naar eigen groei die je in dit leven kan hebben. Afhankelijk is een ego gedrag dat hele diepe vormen kan aannemen wat op zich met onafhankelijkheid ook kan als dit teveel uit balans is maar zoals steeds dient men alles in jezelf in balans te houden.

 

"Learn to be lonely, learn to find your way in darkness"

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.