Wat seksualiteit doet met je eigenwaarde

Gepubliceerd op 2 april 2023 om 09:13

Als mens, als ziel hebben nood aan seksualiteit. Het is een oerbehoefte die in ons zit een verlangen naar één worden met iemand anders, het voelen van intimiteit met je partner of die al dan niet je levenspartner is. Maar het is ook een behoefte om één te worden met jezelf want laat dat nu net het belangrijkste in heel dit. Je kan zoveel bedpartners hebben in je leven als je jezelf niet waardeert op seksueel vlak dan sta je nergens. Ook hier hebben velen de mening nodig van hun partner om te horen hoe goed ze wel niet zijn in bed. Natuurlijk wanneer je zelf zou zeggen "I'm good in bed" tja dan kom je egocentrisch over ;-)... Wat een wereld toch hé. 

 

Je mag zeker van jezelf vinden dat je goed bent in bed maar het is een ander verhaal, zoals met alle dingen, dat je dit verteld vanuit je hart en niet vanuit jouw ego om iemand rond je vinger te winden. Daar ligt het verschil. Al pochen we allemaal wel graag eens hé ;-). Maar om eens terug te komen op de titel. Wanneer je jezelf waardeert als mens, als ziel, jouw lichaam dan sta je tegenover je eigen sensualiteit helemaal anders. Je durft jezelf te zien, je durft jezelf naakt te zien. Je hebt geen schaamte, je bent één met je lichaam. Je durft jezelf te plezieren zonder dat er een ander aan te pas komt. Je durft je lichaam te ontdekken, alleen, je kent je lichaam en je weet waar je knopjes liggen.

 

Seksualiteit kan zich op verschillen vlakken manifesteren en dat hoeft uiteraard niet enkel, althans voor mij, op basis van seks of masturbatie. Als vrouw zijnde kunnen we ook op andere manieren met ons lichaam omgaan om een zelfverzekerde houding aan te gaan. Dat we blij zijn met wie we zijn en wat we zijn. Dat we onszelf accepteren want daar begint het. Dat geldt voor mannen evengoed natuurlijk. 

 

Als vrouw zijnde denken we dat hoge hakken en een dikke laag make up het hem natuurlijk doen en ja, voor sommigen onder ons zal dat zeker zo zijn. Persoonlijk ben ik geen vrouw die echt vrouwelijk is tenzij ik echt eens wegga en me moet opkleden dan zal ik dat zeker ook doen en met veel plezier zelfs. Ik weet van mezelf dat wanneer ik ook maar een klein vleugje make - up aandoe ik me meteen anders voel, ik voel me vrouwelijker en ben ook zelfverzekerder. Waarom kan ik dat niet als ik geen make up aan heb of zonder hakken loop? Defineert dit dan enkel mijn vrouwelijk kant? Neen toch? 

 

Zelf liefde begint van binnenin en pas wanneer je dat hebt voor jezelf kan je leren om die liefde naar buiten te uiten. Mensen doen het meestal andersom wat we buiten zien proberen we van binnen te voelen maar zo werkt het niet. Want de buitenwereld is een illusie, het is een masker voor zoveel dingen net als de make-up. Wanneer ik ze draag voel ik me vrouw maar wanneer niet dan voel ik me minderwaardig of laat ik mezelf niet zien. De realiteit is dat ik me vanbinnen niet vrouwelijk voel. Ik heb geen zelfvertrouwen om er als vrouw te staan. 

 

Het is belangrijk om de verbinden met jezelf, je ziel, je lichaam en jouw seksualiteit aan te gaan. Ga jezelf ontdekken want dat is de sleutel tot jouw innerlijke liefde voor jezelf. Masturbatie is geen taboe, masturbatie is het liefhebben van je eigen lichaam, jouw heilige tempel. Streel jezelf, omarm jezelf, koester je lichaam en leer met deze liefde ook jezelf te koesteren in de buitenwereld. Hoe jij je vanbinnen voelt is hetgeen je naar buiten uitzendt en enkel diegene die door de eerste laag door kunnen kijken merken dat jij je vanbinnen niet goed voelt. Diegene die enkel de eerste laag zien zullen zeggen: jij ziet er goed uit... is het daarom wel zo?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.