Creator van ons eigen leven

Gepubliceerd op 16 februari 2023 om 19:24

Wij hebben ons eigen leven in de hand. Jij bepaalt jouw levensweg en niet iemand anders doch zal je op je levenspad te maken krijgen met mensen die jou van je koers willen afdrijven of jou tegenhouden een bepaalde richting te nemen. Op zich wil dit ook zeggen dat jij hier lessen mag leren als jij van je koers afdrijft maar jij hebt ten alle tijden de keuzes om dit al dan niet te doen en daar is niemand anders dan jij verantwoordelijk voor. 

 

Als kind ben je makkelijk beïnvloedbaar en krijg je misschien vrienden op je pad die misschien losbandig zijn en een zeer sterke energie hebben waardoor jij misschien niet neen durft te zeggen terwijl je weet dat dit is om uit je tent te lokken. Je weet wel, een sigaretje meepikken of misschien zelfs iets uit de winkel stelen want dan ben je stoer. Jij kiest ervoor of je dit doet of niet. Nu, begrijp me niet verkeerd. Er zijn ook grenzen want natuurlijk pleit ik de andere partij niet vrij maar ik ga hier vooral in op onszelf en niet op iemand anders.

 

Je kan als adolescent studiekeuzes maken terwijl ze je van thuis uit zeggen dat jij deze studie niet aankan of dat er geen werk zal zijn in die richting. Dat beïnvloedt ons allemaal en het is natuurlijk niet makkelijk om voor je eigen weg te kiezen. Misschien kreeg je de keuzes van thuis uit zelfs niet eens want wil van mama of papa is wet. Het vormt ons allemaal op hele jonge leeftijd waardoor onze ziel en wil klein blijft.

 

Als volwassene heb je misschien een sterkere wil en luister je niet naar anderen doch blijkt dat niet altijd even makkelijk te zijn want ook daar laten we ons door velen zaken beïnvloeden zoals onze eigen gedachten, gedachten van anderen, geld, gezinssituatie,... Het kan zo gek maar niet bedacht worden. Wanneer jij losbreekt van jouw beperkende gedachten kan jij jouw weg uitstippelen en gaan waar je graag voor wil gaan. Jij kiest voor je leven en welke richting je uitgaat doch ligt er een bepaald deel ook vast in je lot, je blauwdruk, je karma etc maar je zal hier door het universum ook gestuurd worden. Echter wordt je enkel gestuurd in jouw richting wanneer jij ook daadwerkelijk actie onderneemt. Doe je dat niet dan zal het universum ook niets voor je doen en blijf jij de weg bewandelen die andere mensen voor je hebben uitgekozen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.