Liefde of de ideale partner?

Gepubliceerd op 15 februari 2023 om 15:06

Als mens en vooral als vrouw zijn wij op zoek naar de liefde of eerder de ideale liefdespartner. Betrap jij jezelf op het hebben van een checklist als het gaat over de "ideale man"? Bruin haar, blauwe ogen, sportief gebouwd, groot, goed inkomen, goede job, mooie auto, zorgzaam, luisterend oor,... Ja, we kennen die checklist wel en op zich mag je wel een bepaald type man hebben maar...

 

Als jij op zoek gaat naar een partner die deze puntjes van je lijst kan aftippen, heb je dan de liefde of de ideale man gevonden? Jij word als het ware verliefd op je checklist zonder te kijken wie er onder die laag zit en wanneer puntje bij paaltje komt was het toch niet zo ideaal als je dacht. Waarom willen we onze ideale partner eigenlijk op die wijze kneden? Waarom laten we niet gewoon de liefde of de connectie gewoon zijn werk doen? Mannen hebben misschien ook wel een bepaalde visie over vrouwen maar uiteindelijk gaan zij veel simplistischer over een vrouw, uiterlijk, relatie etc dan wij als vrouw. Wij hebben graag controle en zijn daarom soms nogal neurotisch en willen ten alle tijden ons ideaalbeeld.

 

Waarom kunnen we ons niet gewoon laten leiden door ons gevoel en intuïtie wanneer een partner ons pad kruist? Omdat ons ego nu graag aan die checklist vasthoudt en jou daar graag doet aan herinneren. Toch is dit in de meeste gevallen niet de ideale liefde. Dan rijst de vraag of ideale liefde wel bestaat? Liefde is een werkwoord en uiteraard dient ook aan de liefde gewerkt te worden, je dient te investeren maar voor iedereen heeft de ideale liefde een andere betekenis. Ideaal maak je zelf, dat bestaat niet van zichzelf maar dit maak je van jou en van jullie relatie samen, niet alleen jij of niet alleen de andere helft maar samen maken jullie je relatie, jullie liefde ideaal.

 

Want wanneer jij de persoon tegenkomt waarmee jij een connectie deelt en samen werkt aan jullie liefde dan zullen jullie elkaar complementeren en zal de liefde des te malen sterker zijn omdat ze gebouwd is op een stevige basis dan enkel op een ideaalbeeld dat elk moment in duigen kan vallen.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.