Breng de triggers in kaart

Gepubliceerd op 27 december 2022 om 19:52

Het moment waar het weer even teveel word, het moment waar je weer denkt van "had ik maar in bed gebleven, het moment waarop je de tranen voelt opborrelen maar ze tegenhoud, het moment waarop je je woede niet kan bewaren, het moment waarop je denkt "waarom"?

 

Het is weer de zoveelste trigger op je pad terwijl je eigenlijk gewoon rust wilt maar helaas heb je dat niet. Een geheel rusteloos leventje creëren is niet helemaal mogelijk maar het is wel mogelijk om te bepalen hoe jij ermee omgaat. 

Wanneer je diep zit is dat niet makkelijk, trust me, ik ben eigenlijk diep vanbinnen een negatief persoon. Hoewel ik probeer om dat positieve te laten schijnen maar wanneer alles moeilijk gaan zie ik alles maar alles ook echt wel negatief en neen, iets negatief gaat niet persé positief worden maar je kan wel begrijpen waarom iets jouw pad opkomt zodat je dit naarmate je vordert toch positief gaat bekijken achteraf.

 

Maar, die triggers, wat dan? Mja, wanneer de emmer vol zit dan kan je inderdaad weinig aan en dan is elk deel teveel. Vandaag was er weer zo'n dag dat elke trigger me teveel werd. 

Nieuws ivm de paarden waar ik even voor een voldongen feit stond en dat had impact op vele andere dingen terwijl ik gewoon had kunnen afwachten maar ik zag al een hele chaos in mijn hoofd terwijl mijn lichaam één ding wil: RUST en geen verantwoordelijkheid. Het tweede kwam met de nieuwe decoder... ja, je zou denken, ik heb rust maar helaas al twee weken geen tv of WiFi of althans op en af. Dat zou met een nieuwe decoder opgelost geraken en die kregen we vandaag binnen maar helaas... niets was minder waar. Het probleem bleef...

 

Beetje later moest ik me klaarmaken want de smid kwam voor mijn paard en zo kon mijn dochter ook weer naar de papa. Tegen mijn gedachten in maakte ik me klaar maar dan kwamen de andere triggers weer naar boven. Elke kamer is een puinhoop, alles maar dan ook alles en gewoon omdat ik het niet meer kan. Ik heb de afgelopen tijd zoveel weggedaan en nog is er precies een orkaan ons huis gepasseerd. Er is geen plekje in huis waar geen rommel ligt. Kuisen word ook met mondjesmaat gedaan want ik heb er de moed gewoon niet voor en tja dan stappelt alles op natuurlijk. 

Je kan geen rust in jezelf creëren als je huis ook geen rust uitstraalt maar wat ik ook doe de wanorde blijft zowel in huis als in mezelf. Allerlei gedachten gaan door me heen en zo ook door mijn huis. Gisteren had ik een afspraak genomen bij het containerpark laat op de avond zodat er toch nog enkele dingen weg waren maar ook dat was weer een opgave toch heb ik mezelf verplicht.

 

Eens het gerief in de auto stak was het nog even wachten want het was nog te vroeg maar ook dan werd het moeilijker om te gaan en dacht ik het te verzetten naar morgen. Toch heb ik de koe bij de horens gevat en blij dat ik was ook al is het een naald in een hooiberg. Doch eens thuis voel ik me weer leeg. Ik wil vanalles doen maar niets komt erdoor... ik weet met mezelf geen blijf en dat maakt me kwaad. Kwaad om de persoon die ik nu ben. 

Op weg naar huis was ik aan het reflecteren over de afgelopen jaren hoe goed maar ook minder goed sommige momenten waren. Meer daarover in een andere post. 

Het doel van deze post is voornamelijk om begrijpen dat je triggers zoveel mogelijk dient op te ruimen zodanig dat je rust creëert hoe klein ze ook zijn. Ook met babystapjes geraak je ergens doch is het soms moeilijk want je geraakt op de lange duur moedeloos als je geen vooruitgang merkt. 

op dat moment kunnen we zeggen "zien is het ego" jij weet het en dat is voldoende. Ergens klopt dit wel maar op een moment als dit heb je ook nood aan visualisatie en wat je ziet creëert ook rust. Mocht zien enkel maar ego zijn dan zou onze ziel geen probleem hebben met ruimtes waarbij alle kleuren door elkaar gemengd zijn of overbeladen zijn. Men zegt niet voor niets om bepaalde kleuren in bepaalde ruimten niet te gebruiken voor je innerlijke rust. 😘 Dat geldt ook voor rommel die je ziet liggen.

Op mijn foto zie je triggers die mij uit mijn lood kunnen slaan. Er zullen er zeker nog wel zijn maar deze kwamen meteen in mijn hoofd. Als ik kijk zou ik enkel triggers kunnen wegwerken zoals "de rommel". Dat is eigenlijk de grootste trigger momenteel maar toch lukt het me niet. Hopelijk kunnen we donderdagavond al één trigger afkruisen en dat is de tv/WiFi trigger. 

Ook last van teveel triggers? Breng ze in kaart met een visionboard. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.