Kerstmis

Gepubliceerd op 24 december 2022 om 10:54

Foto uit het archief :-p

Vandaag is het 24 december, kerstavond komt stilletjes dichterbij, een dag waar ik elk jaar zo naar uitkijk. Ik vind kerst altijd iets magisch al is dit niet meer hetzelfde van in mijn jeugdjaren. Versieringen in de straten zijn minder dan vroeger net als in winkels, maar toch... Normaal zou ik morgen naar Londen vertrekken maar helaas heb ik dit een tijdje terug afgezegd. Misschien maar beter ook want ik weet niet of ik de druk allemaal zou aan kunnen. Maar eens kerstsfeer opsnuiven in een ander land staat nog steeds op mijn lijstje.

 

Helaas heb ik dit jaar weinig aan kerst. Je zit al 3 weken thuis en hebt nog geen enkel kerstmarkt bezocht. De kerstsfeer is niet helemaal dit jaar voor mij door omstandigheden. Normaal maak ik elk jaar ook het dessert met heel veel liefde. Een moment waar ik naar uitkijk! Vorig jaar heb ikzelf ook heel de menu bij elkaar geflanst. Ik herinner me dat dit vorig jaar me ook al enige moeite koste omdat mijn lichaam niet geheel mee wou. Vandaag doe ik dus helemaal niets voor kerstavond en heeft de familie alles voorzien. Dat doet vreemd. 

 

Ik zou me liever wegsteken onder een steen dan vandaag aan tafel te gaan zitten gewoon omdat ik me niet helemaal mezelf voel. Dat staat los van kerst aangezien ik dit met alle andere dingen ook heb. Geen zin om me op te kleden of op te tutten... daarbij ik zou niet eens weten wat aandoen aangezien alles te klein is en mijn enige jurk die ik kan aandoen is een beetje te opgepimd voor hoe ik me nu voel. En tja zoals bij de meeste families is het een beetje een traditie op je toch op te kleden hé met kerst? Hoewel het de laatste jaren bij ons ook wel verminderd is hoor, we zitten niet allemaal in kostuum ;-) maar toch anders als in het dagdagelijkse leven. Ach, we zien wel maar die verplichtingen, ik kan er niet meer mee om en dat begrijpen mensen niet altijd. Ook dat is dan weer een strijd die je innerlijke voert en die mij op dit moment weer zou doen ontploffen XD. 

 

Toch wens ik iedereen een fijne kerstavond toe!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.