Het innerlijke gevecht

Gepubliceerd op 22 december 2022 om 14:01

Het uur gaat vooruit maar je lichaam wilt niet mee. Je lichaam schreeuwt, blijf zitten maar je weet dat je toch even je moed bij elkaar moet rapen.

Je blijft zitten, ach een beetje later is niet zo erg… maar dan is het tijd, tijd om je klaar te maken. Je zoekt snel een broek, een shirt en een pull. Je trekt je maar weinig aan of het bij elkaar past. Elke moeite is je teveel…
Je haar draai je snel even in een dot. Zo is het ook wel goed.

Innerlijke gedachten gaan door je heen, emoties steken de kop op. Binnenin jezelf ga je de strijd aan met het stemmetje in je hoofd maar buitenaf ziet niemand deze strijd.

Daar waar je hoofd schreeuwt en doet, daar waar je ziel het tegenovergestelde wilt doen is een innerlijke strijd. De strijd die enkel jij aangaat want ze speelt zich enkel in jouw binnenste af.

Je wilt je terugtrekken uit het dagdagelijkse leven. Soms herleef je even en dan denk je? Ik ben erover, het gaat weer beter maar dan voel je even later weer die doffe, slome, zware energie meester van jezelf worden. Je komt weer in de ban van jouw schaduwkant.

Wat wil die schaduwkant toch vertellen? Die vraag hoef je niet te stellen want eigenlijk weet jij het antwoord wel. Heeft het universum jou een zetje gegeven? Hebben ze je geholpen? Enkel jij kan dit voor jezelf ervaren en beantwoorden.

Welke stap heb jij op je pad gezet en kan je nog verger ondernemen?

Ja, het is moeilijk om een tijdje in je schaduwkant te vertoeven maar weet dat dit ook nodig is om weer in jouw licht te komen. Donker bestaat niet zonde licht en omgekeerd. Het is steeds een ying en yang, een positief en negatief gevoel.

Blijf zolang nodig is om jouw eigen IK weer terug te vinden, om jouw batterijen op te laden, om alles op een rijtje te zetten, je lichaam rust te geven en te zorgen dat het in jouw kopje weer rustig word.

Wanneer er chaos is binnenin jezelf dan ga je dit ook naar je buitenwereld projecteren. Wat in je buitenwereld ziet is een projectie vzn jouw eigenste binnen.

Leer je slechte momenten te omarmen want ook zij zijn nodig om je weer naar boven te helpen.

“Ruin is à gift, ruit is the road to transformation” 🙏

Liefs,
Jessica

www.mysoulmymission.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.