De wereld buiten jezelf

Gepubliceerd op 26 november 2022 om 23:37

De wereld buiten onszelf lijkt mooi en voelt zo goed. Ze is zo mooi, denkt ons ego. Met onze ogen kijken we, we zoeken eindeloos door naar datgene wat we binnen in onszelf missen of eerder denken te missen. Ik voel me niet gelukkig denkt het ego, ik wil een ander mens om die leegte op te vullen denkt het ego. De ziel zegt: Neen, voel het geluk in jezelf. Zet een muziekje op en voel de trilling hoe dit jou naar boven haalt. Spontaan voel je intens geluk.
Ja, maar zei het ego...

 

De ziel gaf het ego een les... De les in "nooit tevreden zijn".

 

In een vorig blog-post gaf ik aan dat we als mens nooit verzadigd zijn, we zijn nooit blij met wat we hebben. Vandaag krijgen we de allernieuwst iPhone morgen is deze bij wijze van spreken al oud en is het "nieuw", het leuke ervan af. Zo gaat dit ook met liefde... In de wereld van de mens is alles materialistisch en hoe meer hoe beter. Ikzelf heb ook veel, soms teveel, al ben ik niet echt voor grote luxe meer comfort en dat mis ik soms wel en die les komt de laatste tijd heel hard binnen maar wie heb ik ook beter als voorbeeld naast mezelf? Mijn eigen dochter. Ze is heel materialistisch ingesteld, dat merk ik al jaren. Ze is nooit verzadigd. Als ze iets krijgt wat ze zo graag wou dan is het nieuwe er ook zo snel af als maar kan. Hoeveel mensen geven hun kinderen geen tonnen speelgoed terwijl ze maar met 1 of 2 dingen tegelijkertijd kunnen spelen? 

 

Met de liefde gaat is dit ook want we zoeken liefde buiten onszelf, we willen passie ervaren, we willen liefde en tederheid ervaren maar dat kan volgens ons ego enkel met iemand anders. Net als seks... volgens het ego kan dit enkel met iemand anders. Uiteraard is met iemand deze zaken delen fijn, je gaat me het tegendeel niet horen zeggen maar het mag geen vereiste zijn om een relatie met die persoon aan te gaan. Je kan enkel een goede relatie met iemand opbouwen als die in balans is en harmonie. Dat betekent dat je niet een relatie opbouwt uit noodzaak want dan bouw je de relatie op omdat je die noodzaak zoals leegte of gemis wilt opvullen en niet om de persoon dat in je leven komt. Zodra die leegte of dat gemis "verzadigd" is heb je die persoon niet meer nodig in je leven. Helaas, eens dat verzadigd gevoel weer weg is, ga je weer op zoek.

 

Wanneer we graag liefde willen van iemand anders, graag seksuele betrekkingen met anderen dan zijn we op zoek naar dat ene gevoel. Het gevoel dat je op wolken doet lopen maar dat gevoel blijft niet bestaan. Dat gevoel vervaagt mettertijd en wanneer dat zo is dan ga je weer op zoek naar iemand anders die je dat gevoel wel weer geeft. Zelf beschouwde ik me al die tijd als "frigide". Ok, het is nu niet dat ik niets van gevoel ervaar tijdens seks of als ik verliefd werd op iemand laat staan als ik de persoon zoende maar dat gevoel was meestal heel tijdelijk. We zoeken een gevoel bij die ene persoon maar die persoon geeft het ons niet en dan denken we dat er iets mis is met onszelf of dat we die persoon niet graag zien terwijl we dat misschien wel doen... vind je dat nu zelf niet wat raar?

 

Natuurlijk voelen we dat niet want het zit reeds in je en na al die tijd heeft je ego iets opgebouwd dat jij graag zou willen ervaren en omdat je dat niet ervaart zoals het ego je denkt te laten voelen dan denk je dat er iets mis is met jezelf. Daarom is het ook mijn levensles om zoveel mogelijk alleen te blijven tot misschien ik eindelijk deze les heb geleerd. Begrijpen dat ik dat gevoel niet buiten mezelf moet zoeken. Of ik nu een man kus waarbij er wel aantrekkingskracht maar geen liefde is of een man kus waar er liefde aanwezig is, het gevoel van de kus blijft hetzelfde net als de seks. 

 

We kunnen liefde ervaren door het aan onszelf te geven, de liefde omarmen die we in ons zitten hebben, ons lichaam graag zien en ervoor zorgen. Als jij eigenliefde creëert door jezelf en je lichaam te verzorgen. Wat bedoel ik hiermee? Wel, je kan je mooi kleden of iets waar jij je goed bij voelt, je haar netjes doen, make-up, lichaamsverzorging... Ach, er kan zoveel maar dat betekent niet dat ik hiermee bedoel dat je een hele doos make up op je gezicht dient te smijten want schoonheid zit aan de binnenkant maar hoe meer je die schoonheid binnenin waardeert hoe meer je dit aan de buitenkant laat zien en dat is dan weer voor het ego van anderen ;-) Maar zeg nu zelf, het is leuker om met een gewassen bos haar voor de dag te komen dan een vettige haardos hé?

 

Net zoals met seks en masturbatie... We kennen ons eigen lichaam niet en dat is nu ook hetgeen waar masturbatie voor dient. Je laat je lusten botvieren maar tevens kan je ook je lichaam leren kennen en toch denken we dat we dit enkel kunnen met een partner. Niets is minders waar... Je kan dit zeker met een partner doen maar het is niet een vereiste op zich als je daar voor openstaat. De dag van vandaag bestaat er zoveel waardoor je in je eentje ook met je eigen lichaam hiermee je lusten of noden kan verzorgen. 

 

Nu, alles is perceptie en alles draait hoe jij het ziet en wilt zien maar soms kan een andere kijk de zaken in jouw leven verlichten. Laat je zelf toe om dingen uit een ander perspectief te bekijken en verlicht je van de zwaarte die ons verplicht om dingen op 1 enkele manier te bekijken. Je zal gelukkiger leven als je dingen kan aanvaarden dan wanneer je je er steeds tegen verzet.

 

Diep vanbinnen weet ik dat ik niet de liefde van een man nodig heb om gelukkig te zijn want ik ben gelukkiger met een deuntje muziek, meetrillen op de vibe of van het zonnetje dan wanneer ik lichamelijk contact maak maar dit is niet hetzelfde is als "er niet voor openstaan" het is enkel geen vereiste om gelukkig te worden. Met andere woorden, zoek niet buiten jezelf het geluk dat in je zit, zoek niet liefde buiten jezelf maar zoek de liefde binnenin jezelf. Wanneer je daar gelukkig mee bent zal je de liefde van een menselijk wezen geheel anders ervaren dan je ze ooit tevoren ervaarde. 

 

Ons menselijk ego heeft moeite om dit te begrijpen. Voor ons ego, de romantische liefde die we kennen denken we dat wanneer dingen uit een ander perspectief worden gezien dat men zich blokkeert maar niets is minder waar. Jij en enkel jij weet waarom je dat ervaart. Het kan een blokkade zijn door een vroeger trauma maar dat hoeft het niet altijd te zijn. 

 

Openstaan voor de liefde is niet hetzelfde als dat het een vereiste is dat het op je pad moet komen om gelukkig te zijn.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra D'Jong
2 jaar geleden

Jij slaat altijd nagels met koppen, ik kan mij altijd zo goed vinden in de dingen die je schrijft. Net alsof jij mijn gedachten verwoordt. Bedankt ik kijk weeral uit naar de volgende.