This is my journey - Deel 13 - TAKE OFF TO CANADA

Gepubliceerd op 6 juli 2023 om 18:23

 

Nog geen jaar na datum is het zover! Vorig jaar augustus begon het allemaal nadat ik de smaak had te pakken van alleen naar Spanje te vertrekken en nog geen jaar na datum is het plan dat ik uitvoerde werkelijkheid geworden!

Het lijkt al zover te liggen maar eigenlijk is het nog maar 2 dagen geleden dat ik van huis vertrok. Met de trein ging ik samen met mijn dochter richting Brussel om te overnachten bij mijn mama. Zij woont dichter bij de luchthaven en kan ik iets langer slapen. Uiteraard komt zij ook mee en mijn dochter ook om afscheid te nemen. De avond brachten we samen door, al was dat een korte avond want om 21u gingen we al slapen, de wekker liep af om 2u.

 

Dan was het zover, eigenlijk besefte ik het zelf nog niet zo goed denk ik, maar nerveus was ik niet. Opstaan, klaarmaken, kopje koffie natuurlijk en filmen voor de vlogs en alles nog eens checken. We waren al 10min op voorhand aan de deur voor de Uber chauffeur die ons kwam oppikken en zo geschiedde het. Daar was ie dan! De deur achter me toe en elke stap, elke meter was er eentje dichter bij het avontuur. 

 

Aangekomen aan de luchthaven stapte ik in de rij om de bagage af te geven die me tot in Calgary zou volgen, makkelijk dus. Het was ook mijn eerste overstap en had me wel wat geïnformeerd aangezien ik mezelf graag voorbereid op voorhand. De bagage was afgegeven en dan was het tijd om naar de security te lopen en afscheid te nemen. Dat verliep toch wel met traantjes van de dochter. Ergens had ik het niet helemaal verwacht aangezien ze altijd stoer deed en is richting mij, maar langs de andere kant weet ik dat het ook een façade is.

 

Eens door de security was het tijd om te relaxen aangezien het nog maar 4u was en de vlucht pas om 7u was. Doordat ze een nieuwe rij open hadden gedaan was ik er sneller door dan verwacht. Rond 5u ging ik wat halen om te eten maar mintussentijd probeerde ik mij e-sim te installeren die ik de avond voordien nog had besteld. Gelukt!

 

Rond 5.40u begaf ik me richting de gates maar ik had nog 20min alvorens mijn nr erop zou verschijnen dus nog eens helemaal tot vanachter, een plasje doen en dan terug richting mijn gate. Wachten tot we mochten inschepen. rond 6.30u was het zover en om 7u vertrokken we. Aangekomen in Frankfurt was het zoeken naar mijn "nieuwe gate" die ondertussen veranderd was van 13 naar 15. Daar was de luchthaven veel groter en het was dus toch even stappen. Ik moest dan even door een douane maar eerst mijn paspoort inscannen, laten zien en dan hop naar de security waar je handbagage en jijzelf ook nog eens gecontroleerd werd. Dat verliep allemaal op zich vlot al was het al 8.45u en ik vertrok om 9.30u. Zenuwachtig was ik niet echt maar ik stapte toch goed door en eens aan mijn gate aangekomen, weer paspoort controle, enkele vragen en was een controleur die hoorde dat het mijn eerste maal was en mij vertelde dat de traditie wilt dat ik dan een boomstuk in 2 hak... Was een toffe!

 

Dan begon het inschepen en eigenlijk 20min later vertrokken maar dan was het zover! Ik kon het eigenlijk niet zo goed geloven dat ik weg was voor 2maanden en dan nog naar Canada en later de US. Mijn droomreis! Mezelf tegenkomen, grenzen verleggen en eigenlijk dat alles zo vlot en makkelijk gaat en ik eigenlijk schrik heb voor niets.

 

To be continued!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.