De Goddelijke vrouw en haar schaduw

Gepubliceerd op 10 juli 2024 om 22:51

Daar zat ze dan, een prachtige ziel, helemaal in haar eigen schaduw. Bang om zichzelf te tonen, angst om wat anderen zouden denken. Haar kwetsbaarheid, haar grootste kracht doch zoveel jaloezie rondom haar die haar klein probeerde te houden.

 

Het licht laten stromen rondom jou is niet makkelijk. Al sinds je kind was zal je merken dat als men voelt dat je een bepaalde kracht bezit men je klein wil houden, dat je jezelf afzijdig zal houden van anderen en je je het vijfde wiel van de wagen zal voelen.

 

Hierdoor hou jij jezelf klein. Jouw ego wilt je beschermen. Je staat als het ware in je eigen schaduw. Mensen vinden het vreemd dat jij je kwetsbaarheid laat zien en de kracht die je meedraagt is egocentrisch zijn voor anderen, je zoekt aandacht, je legt jezelf teveel bloot. Maar raad eens? Als jij of ik in bikini lopen dan zijn we toch naakter dan dit?

 

Zet jezelf niet in de schaduw voor iemand anders lieve ziel, laat je ware ik zien. Laat jezelf zien als een krachtige vrouw of een krachtige man. Niets is zo mooier als jezelf laten zien voor wie je bent!

Het is tijd om uit die schaduw te stappen.

 

Kunnen we niet gewoon even genieten van wie we zijn als mens? Van ons eigen licht ipv onze eigen schaduw? die schaduw is op zich nodig om ons leren om te gaan met bepaalde dingen over onszelf.

Zonder donker bestaat er geen licht, zonder licht ook geen donker.

 

Kom uit die schaduw lieve ziel! Ook al duw je iedereen van je weg, diegene die jouw licht aankunnen zullen rondom je blijven. Diegene die jouw licht niet aankunnen zullen mettertijd vervagen.

Van Angst naar vertrouwen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.