Een levendige verbeelding

Gepubliceerd op 31 mei 2024 om 08:44

Ik geef toe, ik heb een levendige verbeelding. Het is soms moeilijk te verwoorden hoe ik de dingen zie en ervaar. En de wereld in mezelf is niet de wereld waarin ik leef, althans dat is wat men ons wijsmaakt. Ergens kan en mag ik die wereld, de nieuwe wereld, voor mezelf creëren. Natuurlijk is dat voor iedereen anders. Ik leef in een wereld van magie, mythische wezens en waar ik op mezelf ben zonder enige houvast van de maatschappij. Waar ik mijn eigen ding doe. 


Onbewust praat ik tegen veel dingen rondom mij, dat deed ik als kind al. Toen had ik 2 denkbeeldige vriendjes, muisjes, waarbij ik altijd tegen hun sprak dat op een gegeven moment mijn mama vroeg tegen wie ik sprak. Deed jij dat ook? Sommigen vonden dit vreemd en ergens ja, begrijp ik ook dat mensen dit vreemd vinden maar dat is ook vooral je eigen leefwereld in jezelf werkelijkheid maken. 

Voor kinderen gaan we dit accepteren maar eens volwassen gaan we dit maar een raar idee vinden. Dat is net de magie toch? Je eigen kind zijn nog steeds mogen omarmen en daarbij ook misschien wel deze verbeelding. Waarom zouden we als volwassene niet meer tegen een boom mogen praten? Jij praat toch ook tegen je dier (als je er hebt uiteraard)?

 

Het is vooral belangrijk een manier te vinden die voor jou werkt en niet voor iemand anders. Je hoeft dat ook niet tegen iedereen te vertellen. Hoe wat heilig is en wat jezelf eert ook voor jezelf en vertel het aan mensen waarvan je weet dat ze er klaar voor zijn. Niet iedereen hoeft dezelfde mening uiteraard te delen. 

 

Leer deze verbeelding te gebruiken als een soort van krachtbron. Heb je het moeilijk? Sluit dan even je ogen en bekijk wat er opkomt. Jouw krachtbron, jouw leefwereld neemt je mee op een innerlijke reis en om je je rust terug te halen, jouw kracht die verborgen ligt, ligt in je innerlijke wereld. Het is iets moois en puur, iets van je eigen zelf en waar niemand anders iets mee te maken heeft. Koester dit moment gewoon. 

In onze Westerse cultuur zijn we zo onze verbinding met onszelf kwijt gespeeld, met de dingen rondom ons. we houden ons enkel bezig met de buitenwereld. We zijn gestresst, gejaagd,... Noem maar op. We weten niet meer dat er een andere mogelijkheid bestaat om het leven te leven. Ga op ontdekking en geniet van het avontuur!

liefs

Jessica

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.