Als kind mogen we niet dromen...

Gepubliceerd op 14 mei 2024 om 22:05

Als kind hoor je vaak dat je niet mag dromen, je moet aandachtig zijn. Aandachtig in de les, aandacht bij je huiswerk of gewoon je aandacht in het hier en nu houden. Dingen die in de ogen van anderen belangrijker zijn dan je eigen innerlijke leefwereld.

Belangrijk om mee te draaien met de aardse en materialistische maatschappij. Want dromers? Tja, daar kunnen ze niets mee. Maar heb je ooit eens gedacht dat mensen die ook aan de top zitten, ja ook in de materialistische wereld ook dat leven vanuit een droom of wens gecreëerd hebben?

Het enige is dat ze er waarschijnlijk minder bewust mee zijn omgegaan. Maar hoe droom je als kind soms niet om politieagent te worden? Of dokter? Of zelfs grote baas van een heel groot bedrijf? Het begint dus ALTIJD ergens.

Als je het spirituele pad opgaat dan ben je je gewoon meer bewust van de stappen en moeilijkheden maar dat maakt het soms ook onzekerder. Maar als je dat pad opgaat zal je misschien ook een job zoeken die meer bij het spiritisme valt ipv het aardse doch kan je beiden combineren.

Je kan spiritueel zijn en toch ook een aardse job hebben. Maar op een moment dat het enkel jouw moment is, dan kan je even je batterijen opladen in jouw leefwereld.

Anderen hebben dan ook gekozen om in hun job de spiritualiteit een plek te geven. Dit zijn meestal wel reeds geboren lichtwerkers. Ergens zijn we dat allemaal wel. Doch heb je daar ook leiders in en andere zielen die gewoon even het lichtje aansteken voor iemand.

Ach, het kan zoveel zijn en allemaal zo verschillend. Het is ook maar wat jouw waarheid is en waar je voor staat. Als je iemand gewoon een hallo zegt kan dat voor die persoon ook heel veel betekenen en doe je ook licht werk.

Ik heb ervoor gekozen om die spiritualiteit in mijn leven een prominente plek te geven. Zowel manier van leven als op werkgebied en het is een zwaar pad maar ach… leuk toch? Andersom zou het maar saai zijn. Die ervaring heb ik ook nodig om kunnen mee te geven aan anderen. Als je zelf geen ervaring heb, kan je ook geen hulp bieden.

Maar om dus even terug te komen bij het kind en de droomwereld is het in de sjamanistisvhe wereld net andersom. Je gaat creëren vanuit die droom. Vanuit je innerlijke. Daar vind je kracht, inspiratie, leiding, creativiteit. Plaats je intentie en stel je vraag aan het universum.

Kijk met je innerlijk oog, het oog van het hart en niet jouw fysieke oog. Dat oog ziet enkel wat het ziet, maar niet wat het niet ziet. Dat is de taak van het innerlijke .

 Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.