Menselijke liefde zal je nooit verzadigen

Gepubliceerd op 23 november 2022 om 08:37

Liefde, we zoeken het allemaal maar waar zoeken we die liefde?

We zoeken de liefde overal, overal buiten onszelf, zonder te denken aan de liefde die eigenlijk reeds in ons zit. Doordat we de liefde steeds buitenaf zoeken zijn we nooit verzadigd want de menselijke liefde is zoals alles een chemische reactie van je hormonen. Van zodra de ogen van je ego een mooie knappe man of vrouw zien dan vinden ze die aantrekkelijk maar verder dan de verpakking (het lichaam) wordt er niet gekeken.

 

Halsoverkop worden we verliefd en vertaal je dit in het Engels naar “Fall in love” in de liefde vallen. Euh? Ja, in de liefde vallen want menselijke liefde gaat van hoog naar laag. Verliefdheid maakt alles in jou blind. Door verliefdheid kan je op de meest slechte persoon verliefd worden doch die gevoelens blijven niet “bestaan”. Menselijke verliefdheid vervaagd en kan overgaan, ik zeg kan, naar graag zien en houden van. Houden van onvoorwaardelijk wat die persoon ook doet en of je nu samen bent of niet die persoon blijft in je hart.

 

Het verliefdheidsgevoel is een fase en dat is een geweldige fase want we zien alles door een roze bril, het leven is eens zo mooier met die persoon maar eens die feromonen afnemen dan neemt dat gevoel beetje bij beetje af. We kennen het spreekwoord: haat en liefde licht dicht bij elkaar en dat is raar maar waar ook zo want vandaag kan je iemand doodgraag zien en morgen die persoon haten. We roepen allemaal “jij bent de liefde van mijn leven”, jij bent dit en jij bent dat en eerlijk? Goed voor jou en ik oordeel niet maar als ik soms Facebook posts zien van mensen waarbij de hartjes en lieftallige woordjes de zo vrij worden uitgedeeld dan denk ik… aiai en meestal na enkele maanden is het over en out en zijn ze uit elkaar.

 

Als mens zijn we op menselijke liefde niet verzadigd. We willen altijd maar meer en meer en meer van dit gevoel en wanneer het gevoel vermindert zien we de minder goede kanten van die persoon en daar begint het schoentje te wringen. Dan zijn er twee wegen mogelijk die ofwel waar we de persoon met de minder goede kanten aanvaarden en de persoon graag zien en van gaan houden en we ons leven mee zullen delen of je gaat uit elkaar. Soms ga je uit elkaar ook al zie je elkaar graag, het hoeft niet altijd haat te zijn en soms blijf je bij elkaar om praktische redenen waarbij je eigenlijk zelf ook ongelukkig van wordt. Je hebt dan dat mooie grote huis maar verder ben je ongelukkig.

 

Soms kan je gelukkiger zijn van iets kleins en simpel dan van groot en veel maar onze geest of liever ons ego wil dit niet aanvaarden.

 

Fall in love, in de liefde vallen… menselijke liefde gaat naar beneden en vermindert mettertijd maar de liefde voor jezelf blijft steeds bestaan je dient er alleen voor open te staan om deze te vinden en je hiermee één te voelen. Zolang je dat niet doet zal je steeds liefde buiten jezelf zoeken.

Een ander verhaal wordt het wel wanneer je een ziel ontmoet en rustig aan liefde laat bloeien tussen jullie beiden maar veelal willen mensen teveel en te snel waardoor je ook snel uitgekeken bent op zaken en zo ook op die persoon. Dat wil niet zeggen dat het niet kan maar niet elke ziel die jou pad kruist blijft ook in je leven en ook al weet je dat dit die ene is niets is eeuwig in dit leven. Geniet van elkaar maar vooral geniet van je eigen liefde ook alleen en zoek niet iemand om enkel de leegte in jezelf te vullen want deze liefde zal sneller uitdoven dan dat je ze gevonden hebt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.