Niets is vanzelfsprekend

Gepubliceerd op 16 oktober 2022 om 12:30

In dit leven vinden we veel zaken "normaal" omdat we er geen niet meer bij stilstaan. Je vindt het normaal dat je in de ochtend wakker wordt, opstaat en gaat ontbijten. Maar bedenk je eens dat er mensen zijn die gewoonweg niet meer wakker worden? Dat ze misschien wakker worden maar niet meer de persoon zijn die ze de dag ervoor waren, dat je wakker wordt maar geen ontbijt kan hebben, ... We staan gewoonweg niet meer stil bij deze gewoonten omdat het allemaal zo ingeburgerd is in onze gewoontes. ik wil hiermee niet benadrukken dat we niets meer mogen doen zonder na te denken, zeker wel, maar het is ook fijn om af en toe eens dankbaar te zijn bij wat je hebt en dankbaar voor iedere dag dat jij mag opstaan zonder enig probleem en 's avonds weer in je bedje ligt zonder probleem.

 

Denk eens bij jou na elke dag wat jij vanzelfsprekend vind en wat het misschien niet is. Wanneer er iets gebeurd in jou leven dat totaal niet tot je dagdagelijkse leven behoort dan ga je in volle exstase dat zien want het is een gebeurtenis uit je patroon maar ook wat in je patroon gebeurt mag men niet altijd vanzelfsprekend beschouwen

en dat doen we in deze westerse samenleving nog maar al teveel. Vergeet niet dat water, elektriciteit, mobiel internet, olie, gas, voedsel, een huis... ergens van komt en dat niet overal dit aanwezig is zoals wij het hier kennen. Hoe vanzelfsprekend vindt jij het niet dat je overal bereikbaar bent? Dat je overal internet hebt en dingen kan opzoeken? Stel je voor dat er landen zijn waar dit niet het geval is en je misschien de weg moet vragen of een papieren map dient te lezen zoals vroeger ;-). Bedenk je dat niet iedereen zomaar voedsel ter beschikking heeft, mensen die honger lijden, geen medische zorgen hebben,... Wees dankbaar voor ALLES wat je hebt in jou leven want niet iedereen heeft dit geluk.

 

Dat we nadenken over de natuur, over milieuvriendelijk leven, bezuiniging,... we staan er niet genoeg bij stil of misschien soms teveel? Wat zal het voor jou zijn? Persoonlijk voor mezelf heb ik van thuiszit meegekregen om zuinig met zaken om te gaan. Niet overdreven maar toch nadenken op wat je koopt, gebruikt etc. Een voorbeeld hiervan is bvb geen water later lopen wanneer je je handen wast of dat je iets uitspoelt? Hoeveel mensen zie ik niet wanneer ze een tas uitspoelen of handen wassen of gewoon het aanrecht afkuisen dit doen met de kraan wagenwijd open? Dan denk ik? Is dat nu echt nodig? Beetje zonde denk ik dan maar ok, ik betaal hun factuur niet ;-). Als ik mij douche zal ik ook het water afzetten wanneer ik mijn haar was of inzeep. Dat doe ik al jaren dat heeft niets te maken met de crisis. Maar ik gebruik wat nodig is. Pas op, dat wil niet zeggen dat ik dit ook altijd doe want ook ik verspil soms nog onnodig eten bvb. Een ander voorbeeld van thuiszit is dat ik een hanglamp heb met 5 lampen, die allemaal wel insteken, maar waarvan er meer eentje brand omdat ze niet allemaal volledig ingedraaid zijn. Ik gebruik enkel wat nodig is.

 

Staan we wil dat wanneer we ons huis verlaten het mogelijk is dat we niet meer terugkomen? Dat wanneer met ruzie elkaar "tot straks" toewensen we elkaar misschien niet meer terugzien? Neen, daar staan we gewoonweg niet bij stil. Het is een verschil ergens stil bij te staan en het je leven te laten bepalen(!). Zeg elkaar "gedag" want je weet nooit wanneer het de laatste keer is. Geniet van het moment want je weet nooit of je die kans nog krijgt. Wees dankbaar voor wat je hebt hoe moeilijk het ook is.

 

Als mensheid willen we alles controleren hier op aarde en zo ook onze soort en zo ook de aarde. Dat we zorgzaam mogen zijn voor wat moeder aarde ons geeft, dat ga je me niet horen tegenspreken, want we gaan nu eenmaal niet goed met haar om. Maar de natuur zal zich ALTIJD herstellen, hoe dan ook en dat we bewuster mogen leven hiernaar, zeker en vast maar waar het grote probleem ligt is dat de mensheid de natuur wilt controleren en dat ze schrik heeft om uit te sterven en daar is waar de mens eigenlijk echt bang voor is. Dat de natuur op een moment zal zeggen: GENOEG en ons allemaal uitroeit. Pas op, ik zou die dag misschien liever ook niet meemaken hoor ;-) Maar als dat zo is, dan zal dat ook zo gebeuren. Toch staat het los van bewuster te leven en met de natuur te leven. Het kost je geen moeite om een plastic flesje in de vuilbak te gooien ipv o straat of in de zee, toch? papier gewoon op straat gooien net als je sigarettenpeuk... Daar heb je de dag van vandaag zelfs een kleine asbak voor die je overal kan meenemen. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.