Een oneindige blik

Gepubliceerd op 26 september 2022 om 21:22

Mijmerend kijk ik uit het raam. Vele gedachten gaan door mijn hoofd, goed of slecht, het passeert allemaal. Kijkend naar de horizon, een oneindige blik richting de zee. Daar waar hemel en water elkaar raken dobberen zeilbootjes heen en weer. Vrijheid, maar tevens ook gevangen denk ik dan. Het is maar wat je zelf ervaart. Wat is vrijheid voor jou? Wat is vrijheid voor mij? Eén vraag maar zoveel antwoorden mogelijk.

 

Is het toeval dat net nu zoveel tegenstrijdigheden voelbaar zijn? Ze zijn altijd voelbaar want we willen een stap vooruit zetten maar tevens houden die gedachten ons ook tegen. Ik denk bij mezelf wat voel ik? Welke energie is voelbaar? Waarom voel ik een energie weer opkomen van een Tweelingziel (zie ook de naam op het boekje op tafel) die hier ergens wel vertoeft maar zijn eigen leven leidt op afstand? Net als ikzelf.  Komt er een moment dat ik, dat jij, dat zovelen een stap wagen richting verlichting of nog meer verlichting? Waarom zie ik de laatste dagen de getallen 12 in dubbel of spiegeling?

 

Groeien dan we elke dag maar in een maatschappij en wereld van nu is het soms verdomd moeilijk. Het leven is één ego, het leven staat niet meer open voor simpele maar dan ook echt simpele dingen in het leven. Neen, alles moet vlug gebeuren, alles gecontroleerd gebeuren. Ook ik betrap me daar regelmatig op. Dan denk ik... ah, dan kan ik dat, dat en dat doen. STOP! REWIND! Als je alles zo vastlegt heeft je hoofd geen rust want alles moet volgens een schema gebeuren.

Soms is dat ook nodig, ik ontken niet dat structuur nodig is om een bepaalde levenswijze te hanteren en de ene heeft dat al meer nodig dan de andere. Doe waar je je goed in voelt maar neem af en toe ook pauze. Neem af en toe, één dagje per week, de tijd om zonder schema te leven. Probeer om niet wakker te worden en al te denken van "ik moet dit nog doen en ik moet dat nog doen". Makkelijk is het niet in deze stressvolle maatschappij maar elke stap dichter in die richting is een stap meer naar innerlijke rust voor jezelf. Innerlijke rust die belangrijk is want hierdoor loop je jezelf steeds minder voorbij. 

 

Genieten van rust in je hoofd zorgt voor rust in je lichaam en zorgt voor rust in je omgeving. Neem diep adem en snuif de energie op en ga er weer met volle boost tegenaan. Bescherm jezelf tegen de stressvolle maatschappij en enkel jij kunt die verandering in jezelf brengen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.