This is my journey - deel 2

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 10:26

Ken je het spreekwoord "voor elk probleem bestaat een oplossing"? Wel, ik ben het daar niet mee eens. Het is onmogelijk dat er voor elk probleem een oplossing is. Los daarvan is het bij bij mij omgekeerd, voor elke oplossing ontstaat een probleem. Yes, je leest het goed. Maak ik die problemen? Misschien, maar het is ook realistisch nadenken, niet meer of niet minder ;-)

 

Laten we beginnen met het spreekwoord dat ik hierboven vernoemd heb. Je kan een probleem hebben en een oplossing zoeken of vinden, klopt. Je kan ook een probleem hebben en een oplossing vinden die erbij aansluit maar toch niet geheel dat is wat je zoekt maar het probleem is toch zo goed als verdwenen. Echter zijn er problemen die je niet opgelost krijgt. Het zou onrealistisch zijn om te denken dat elk probleem zomaar kan opgelost worden. Nu, als dat zo zou zijn, wat een mooie wereld zouden we hebben hé? :-)

 

Je wil niet gaan werken? Tja, de oplossing is thuisblijven maar zonder geld kunnen we niet overleven. Je bent ongeneeslijk ziek er bestaat geen oplossing om je te genezen hoe draagbaar jeje leven zou maken de tijd dat je hier nog zou zijn. Zal ik ooit een huisje met weide kunnen kopen voor mijn paardjes? Neen, tenzij ik met de lotto win maar ik vrees ervoor ;-). Als ik vraag aan het universum achter hulp krijg ik die dan meteen? Dat kan maar ook niet. Spirituele mensen en ja, ook ik volg een deel het spiritisme op omdat dit me rust geeft maar dat wil niet zeggen dat ik mijn zin voor realiteit verlies want we steken ons daar makkelijk achter weg met "dat betekent dat het niet de juiste moment is" of "je wilt het niet hard genoeg". Dat kan ergens zeker maar toch ben ik het daar niet altijd mee eens. Pessimist? Neen, realist. Je hoeft het niet met me eens te zijn. Ik zal veel mensen tegen me krijgen hiermee maar so be it ;) Dat het mijn of jouw levenspad dan mag zijn dan is dat zo maar dan mag je nog zoveel manifesteren en vragen aan hierboven, dan komt het gewoon niet op je pad want zo ligt het niet vast in jouw levensweg. Dan zal je dat ook zo moeten aanvaarden. Dus realist en niet pessimist ;-) 

 

Nu, waarom zeg ik je dat er voor elke oplossing een probleem is? Huh? Tja, in mijn vorige post en het is jammer dat ik momenteel niet echt voluit kan spreken zodat het duidelijk wordt voor jullie vertelde ik dat ik met een groots idee zit en grote plannen heb. Maar tegen elke oplossing dat mogelijk is komt er wel een ander probleem aankijken zowel praktisch als financieel. Want laat ons zeggen dat dat laatste net de grootste boosdoener is. Keuzes maken is moeilijk en de keuze hier en daar is doenbaar maar ik moet ook realistisch zijn en zien dat het financieel echt wel haalbaar is. We willen nog zo goed een idee voor ogen hebben en een plan hebben om uit te werken als het geldpotje niet mee wil dan gaat het gewoonweg niet, simpel.  Maar, ik berg mijn plannen zeker niet op!

 

Vandaag ga ik al één probleem of oplossing aanpakken hoewel ik met een grote angst zit ivm de kost en dat is mijn dak. Het probleem is dat ik zelf nog wat werken heb uit te voeren in dit huis en de grootste kost ging ik volgend jaar doen maar helaas kan ik niet wachten tot dan want het regent al veel te lang binnen in mijn veranda. Ik moet wel... Maar hierdoor gaat er een grote kost uit mijn budget voor mijn idee. Je zou kunnen zeggen doe die kost dan niet maar dat gaat gewoonweg niet. Het regent ondertussen al bijna 3 jaar binnen en dat moet echt eens stoppen los van het feit dat ik eind volgend jaar de werken, als mijn idee van de grond komt, ook niet kan uitvoeren en wachten tot in 2024 is niet mogelijk of heel mijn dak is weg XD. Los van het feit wat er met mijn huis zou gebeuren als het project poten krijgt :-D Dan moet dat dak wel goed zijn. Hopelijk komt er ooit wel schot in de zaak.

 

Ik zat deze week en nog steeds in een dipje. Het feit van ga ik dit allemaal aankunnen? Alles wat rondom me is maakt me kwaad, zelfs het kleinste ding brengt me uit mijn balans. Balans? Waar is die balans, die heb ik allang niet meer en gewoon omdat ik me vast voel te zitten. Dat is niet het ding... Onbalans zorgt voor die duw in ons leven, soms moeten we die onbalans ervaren om terug balans te vinden het geeft ons de kracht om dat te doen. Toch is het niet altijd even simpel. Het maakte me kwaad, verdrietig en alles samen, ik ben gewoon geknakt. Alles is eruit gekomen door te roepen, de negativiteit moest uit mijn lichaam weg, de tranen vloeiden en nadien begon ik te hyperventileren. Het deed op zich deugd maar nadien weet je dat er niets is veranderd maar je weet dat het moet al weet je niet hoe.

 

Elke dag richt ik me tot het universum om mij te helpen maar tot op heden heb ik nog geen oplossing one uitweg mogen ontvangen. Is het de tijd niet? Oooh jawel! Wil ik het niet hard genoeg? ooooh Jawel! Maar het universum is sluw om het even zo te verwoorden, ja sluw! Alle beslissingen waarvoor ik nu sta moet ik zelf nemen! Ik wil ze gerust zelf nemen maar het zou ook fijn zijn dat er af en toe eens een duwtje of hulp kwam van boven. Gewoon iemand die me begeleidt op het nemen van die beslissingen.

 

To live a balanced life you sometimes have to find that imbalance first to gain strength and to push you again to your balance

 

 

De kracht die ik over een 3tal jaar terug bezat is weg en die gaat meer en meer weg. Dat is ook de reden waarom alles me zo raakt en ik me erger in het kleinste ding. Hoewel? Je zou soms voor minder ook want als je thuiskomt en je matras is kapot gebeten door je lieftallige hondjes dan zou je ze verwensen. Ja, ik geef toe dat ik dan denk aan een leven zonder huisdieren. Want hoe graag je je dieren ziet, het is niet de bedoeling om je weg te cijferen voor je dieren en leuk is het niet om elke dag thuis te komen en hier daar eens een markeerplasje te vinden, hoe klein ook, van mijn reuen terwijl ze ook buiten kunnen. Maar dat is dan weer een andere discussie ;-) 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.